Părintele Arsenie Boca, pomenit la Sâmbăta de Sus

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 26 septembrie, Sfânta Liturghie la  Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov. În sobor s-au aflat Preasfinţitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Preasfinţitul Sofian Brașoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, stareţul mănăstirii, arhimandritul Atanasie Roman şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

La Sfânta Liturghie au participat pelerini din satele învecinate așezământului monahal, veniți să primească binecuvântare arhierească și să se roage pentru sănătate și ocrotirea cerească.

Răspunsurile liturgice au fost date de monahii din obștea mănăstirii, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de PS Episcop Sofian care a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie în care se relatează minunea pescuirii minunate.

După Sfânta Liturghie cei trei ierarhi au oficiat la troița aflată în apropierea altarului de vară al mănăstirii o slujbă de pomenire pentru părintele Arsenie Boca, de la nașterea căruia se împlinesc 111 ani pe data de 29 septembrie. La final IPS Laurențiu le-a vorbit celor prezenți despre viața și învățăturile părintelui Arsenie.

arsenie1În fiecare an, în preajma datei de 29 septembrie, cei care l-au cunoscut pe părintele Arsenie sau au urmat învățăturile lui organizează la Mănăstirea „Brâncoveanu” o întâlnire de suflet în cadrul căreia este evocată personalitatea marelui duhovnic ardelean.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.