Gunoiul, aruncat selectiv și la Victoria

Orașul Victoria va începe colectarea selectivă a gunoiului. De ieri, angajații primăriei au început să monteze pubelele ecologice în oraș și să distribuie sacii pentru locuitorii de la case. Reamintim că la Victoria nu s-a făcut colectare selectivă a gunoiului până acum. Administrația locală amenajează pentru blocuri  22 de platforme unde cetățenii vor putea arunca deșeurile colectate selective, iar la case pe lângă cele două pubele pentru gunoi menajer și compost, oamenii vor primi saci colorați pentru hârtie, plastic și sticlă.
Dragi Victorieni, după o lungă perioadă de așteptare, vă anunțăm că începând de astăzi, 3 august 2021, am început montatul pubelelor ecologice în oraș și distribuirea sacilor pentru colectare selectivă ( doar la case).
Astfel, pentru consumatorii casnici care locuiesc la case vor fi distribuiți saci de colectare in culori specifice (albastru, galben și verde) suficienți pentru o perioadă de 3 luni (aproximativ 36 de saci în total/ casă). Acolo unde nu sunt deja două pubele pentru resturi menajere și compost vom lua măsurile necesare ca acestea să ajungă cât mai repede la adresele caselor în cauză.
Pentru zonele de blocuri, fiecare spațiu amenajat va avea montate containere de 1100 de litri : maro, negru, verde, galben și albastru, marcate corespunzător cu destinația colectării selective pentru a ne fi mai ușor la început, containere care vor fi supravegheate video. Sistemul de supraveghere video existent urmează să fie extins în toate zonele unde vor exista aceste containere ( in 5 zone avem deja montate camere video).
colectare victoria2De asemenea, la magazinele din oraș veți putea găsi pliante cu instrucțiuni necesare colectării selective. Va fi o perioadă de acomodare la acest sistem și sperăm că, la finalul acestei perioade, să fim toți Victorieni responsabili pentru a nu primi amenzi nedorite.
În 2-3 zile terminăm în tot orașuĺ de montat si curățat.
Pentru mobilă, saltele , haine, aparatură , materiale de construcții , etc vă rugăm sunati la S.C.Ecosistem 0268241608.
Este INTERZIS să le aruncați la containere și riscați amendă.
Împreună putem avea un oraș curat !“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *