Se lucrează la rețeaua de canalizare din Voivodeni

O lucrare necesară secolului în care ne aflăm și mult așteptată de locuitorii din Voivodeni este cea privind realizarea rețelei de canalizare. În anul 2017, Primăria Comunei Voila a câștigat un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, privind realizarea acestei rețele, un proiect în valoare de 4.825.281 lei. Doar că finanțarea a venit doar pentru conducta principală, astfel că autoritățile locale au realizat modificarea proiectului și au bugetat bani pentru realizarea branșamentelor la fiecare gospodărie.

Lucrările la rețeaua de canalizarea au demarat de aproape două luni și au avansat destul de bine, ne spune primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc.

voilaAm introdus conducta principală pe extravilan, cea  care face legătura între Voivodenii Mari și Voila, unde se va racorda la canalizarea de la Voila, care merge mai departe în stația de epurare. S-a intrat cu lucrările pe Voivodenii Mici, iar instalația a fost făcută. Intrăm acum să realizăm și branșamentele, pentru că, țin să reamintesc că proiectul inițial, pe PNDL2, finanțat de Guvernul României,  a fost doar pentru conductele principale. Atunci, am modificat proiectul și am introdus 250 de branșamente, ca acele conducte să aibă și o utilitate, nu doar că le îngropăm în pământ și rămână acolo. Diferența de bani pentru branșamente a fost alocată din bugetul local. Anul acesta, sper să finalizăm Voivodenii Mici și anul viitor să terminăm Voivodenii Mari, tot ce înseamnă conducta principală și branșamente la fiecare gospodărie, până la limita de proprietate“, ne-a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.