Beclean: s-a votat bugetul și se dă startul investițiilor din acest an

Și în comuna Beclean se dă startul lucrărilor și proiectelor pentru anul 2019. Ce-i drept cu întârziere, din cauza întârzierii adoptării bugetului la nivel național, fapt ce s-a răsfrânt și asupra administrațiilor locale. Însă de luni, 13 mai, comuna Beclean are un buget aprobat în valoare de 16.036.000 lei, bani care vor fi împărțiți în funcție de necesități.

În sfârșit avem buget și putem să continuăm proiectele, putem să facem treabă, puteam să deschidem noi șantiere, să le continuăm pe cele care sunt în derulare. Ne dorim foarte mult acest lucru, să aducem un plus valoare pentru binele cetățenilor noștri, să înregistrăm progres, pentru că nu este suficient de a scrie proiecte, obligatoriu este de a le implementa. Lucrăm la Căminul de la Hurez, avem în derulare și lucrăm la diverse faze pentru alimentarea cu apă de la Calbor-Boholț, pentru proiectul pe fonduri europene, pentru reabilitarea Căminelor Culturale de la Beclean și Calbor. De asemenea, obiective forte importante sunt canalizarea de la Beclean și Luța. Suntem avansați cu documentația în acest sens, am făcut cerere de finanțare către Ministerul Dezvoltării Regionale. De asemenea, chiar dacă nu este proiectul nostru, este proiectul Consiliului Județean, vreau să amintesc aici asfaltarea Drumului Județean care leagă Becleanul, din DN1 cu satul Luța și mai departe cu Ludișorul. Mai avem unele construcții care nu mai sunt viabile, chiar reprezentă un pericol pentru populație, conform expertizei ele nu mai sunt de interes. La Căminul din Luța, Școala de Calbor, clădiri de la Calbor, pe care vrem să le reabilităm, să fie proprii pentru folosința lor. Totodată întreținerea drumurilor comunale, toate aceste lucrări care au caracter permanent“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

În plus, din excedentul din anul anterior, s-a repartizat suma de 1.900.000 lei pentru diverse investiții. Printre acestea se află: achiziționarea unui seif, achiziționarea unei cupe pentru buldoexcavator, pentru ca lucrările din comună să fie realizate în regim propriu, realizarea unui sistem de alarmă și supraveghere la dispensarul din Beclean, branșament apă, curent și împrejmuire teren sport Beclean, branșament apă și curent teren sport Hurez, mobilier pentru locul de joacă în Calbor, achiziționare teren puțuri apa Calbor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.