„Nu putem continua să facem acțiuni de curățenie și în urma noastră să se arunce din nou gunoaie“

Timp de trei luni, în orașul Victoria s-a făcut curățenie. Mai multe spații verzi, neîngrijite de ani de zile au fost igienizate cu ajutorul angajaților Primăriei Victoria, dar și a zecilor de voluntari. Deși și-au rupt din timpul lor liber, voluntarii au fost mulțumiți că la final de zi au putut spune că primul pas spre normalitate a fost făcut prin implicarea lor. Numai că, din păcate, în unele din aceste spații curățate au reapărut gunoaiele. Din acest motiv, autoritățile locale spun că nu vor tolera astfel de comportamente și din respect față de cei care au muncit, dar și pentru cei care păstrează orașul curat, cetățenii depistați că aruncă deșeuri pe domeniul public vor fi sancționați.

Curățenia la Victoria a început încă din primăvară. Au fost curățate de gunoaie și cosite zone neîngrijite de ani de zile. Unul din obiective a fost amenajarea cimitirului. Sâmbătă de sâmbătă, angajați ai primăriei împreună cu voluntari din oraș și-au rupt din timpul liber pentru un oraș curat. Din păcate, în unele zone au reapărut gunoaiele. Autoritățile locale spun că nu tolerează acest lucru iar cei care vor fi depistați că depozitează ilegal gunoiul vor fi sancționați. Deja, în dimineața zilei de joi au fost depistate două fete de 13-14 ani, care mâncau semințe iar cojile le aruncau pe jos. Au fost anunțați părinții, au fost invitați la Primărie și potrivit primarului orașului o să facă muncă în folosul comunității. În caz contrar, vor primi amendă.

vict12Majoritatea spațiilor le-au curățat cu voluntarii, în fiecare sâmbătă, timp de trei luni de zile. Am curățat cimitirul, am curățat o mare parte din zonele de pe strada Stadionului și strada Eminescu, unde se află actualmente grădinița, curtea Liceului Industrial unde se află un bloc părăsit, am făcut în zona din spate a Lidl, am făcut la spital, capelă, în foarte multe zone din oraș. Doar că  în continuare, oamenii nu înțeleg să păstreze curățenia și aruncă în continuare gunoaie. În consecință, avem un Regulament de bună gospodărire a orașului, care este din 2015, eu am propus o reactualizare a lui și acum lucrăm la reactualizare, dar până atunci o să aplicăm sancțiunile care sunt prevăzute acolo. În acest Regulamentul se prevede inclusiv întreținerea spațiului din jurul blocului, casei, măturatul trotuarelor, valabil pentru firme, pentru persoane fizice. Este inadmisibil  să ieși la curățenie în mod frecvent, să iasă și echipele în timpul serviciului, pentru că și cei de la Ecosistem acum chiar lucrează, este firma care se ocupă de spații verzi și chiar au ieșit la treabă, și în continuare în urma lor, la nici două ore e din nou mizerie. Atunci, am zis că o să începem să aplicăm sancțiuni.“, ne-a spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

vict10Tot pentru un oraș curat, ieri a fost probat la Victoria măturătorul stradal, achiziționat  de primărie în urmă cu câteva zile.
Am primit o oferta de la SC DICOR LAND SRL în data de 08.06.2016 (înregistrată în unitate sub nr. 09.06.2021).
Valoare ofertă: 25.677 lei fără TVA.
L-am achiziționat prin platforma SEAP în data de 14.06.2021 la prețul de 25.677 lei fără TVA.
Contract semnat cu firma SC DICOR LAND SRL în data de 14.06.2021.
Livrarea produsului s-a făcut în data de 01.07.2021, încadrându-se în cele 20 zile lucrătoare (termen stabilit prin contract)
Garanția produsului: 12 luni, care începe cu data recepției produsului efectuată după livrarea, punerea în funcțiune și întocmirea procesului verbal de recepție.“, potrivit Cameliei Bertea.
vict 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.