Un adolescent din Făgăraș face performanță pe două roți

Face ciclism de performanță iar la ultima competiție s-a clasat în primii 20 de cicliști de elită ai țării. Este vorba de un elev din Făgăraș, care la vârsta de 17 ani se poate mândri că face parte dintr-o echipă cunoscută de ciclism din România. Performanțele lui sunt datorate în mare parte talentului și pasiunii însă e nevoie de atenție în alimentație, antrenament și desigur o bicicletă de câteva mii de euro.

IMG_2006Ștefan are 17 ani și este elev la Colegiul Național „Radu Negru“, însă puțini știu că tânărul face ciclism de performanță de anul trecut.  El face parte dintr-o echipă de prestigiu și se poate lăuda că la ultima competiție s-a clasat pe locul 3, la categoria juniori și al 17 lea ciclist de elită, la nivel general.

Am participat la Summer Tour, în Argeș. A fost primul rezultat din acest sezon. Am participat la categoria Elite și am venit pe locul 3 la această categorie și pe locul 17, la general. Competiția a presupus un traseu de dificultate medie, 40 de km, cu 431 m diferență de nivel, un traseu relativ plat, dar cu diferite porțiuni de urcări mai abrupte.“, ne-a mărturisit Ștefan Stoica.

          Prima bicicletă a primit-o la 6 ani, însă Ștefan susține că pasiunea pentru acest sport a descoperit-o la vârsta de 14 ani. Începutul a fost timid, dar sigur.

Această pasiune am descoperit-o în jurul vârstei de 14 ani, văzând la prietenii mei că se dădeau cu bicicleta, unii dintre ei se antrenau și mi-am dorit și eu să fac acest sport. Am început timid, ușor și a început să-mi placă tot mai mult, tot mai mult și am început să mă antrenez tot mai mult. În scurt timp, am fost selectat la o echipă din Brașov, în primul an de ciclism, urmând ca de anul trecut să fac parte din echipa BikeXpert Racing Team din București. “, ne-a mai spus Ștefan. 

IMG-20210707-WA0006Chiar dacă s-a apucat serios de ciclism doar în urmă cu trei ani, Ștefan are deja în portofoliu mai multe locuri pe podium, începând cu Bikeathon, dar și competiții  desfășurate în Avrig sau Câmpulung Muscel. Performanța lui Ștefan nu este întreținută doar de talent, pasiune și pregătire, ci și de o anumită alimentație  și chiar de o bicicletă care costă în jur de 3000 de euro.

Până să ajungi la un asemenea nivel presupune multă seriozitate și în continuare presupune seriozitate în antrenamente, alimentație, în somn, în tot ceea ce ține de refacere. Bineînțeles, colaborez cu un antrenor care se ocupă de partea mea fizică, cât și cu un nutriționist, care are de asemenea un rol foarte important în tot ceea ce ține de acest sport. De exemplu, antrenamentele sunt făcute în funcție de perioada sezonului. Spre exemplu iarna facem multe ture de anduranță, antrenamentele de intensitate atunci sunt puțin mai rare. Legat de mâncare: foarte multe legume, pește, fructe foarte multe și lactate. Într-o zi, ca o medie, pedalez  în jur de 50 de km, dar bineînțeles că sunt zile în care am ture de anduranță și fac și 100-120 km. Pedalez pe toate dealurile din jurul Făgărașului, cât și pe sate, în funcție de antrenamentul pe care îl am. “, ne-a mai spus Ștefan.

Adolescentul are vise mărețe și își dorește să evolueze și să atingă cele mai înalte culmi …desigur pe bicicletă.

În viitor, sper să continui tot în ciclism, asta îmi doresc, asta vreau să fac, pentru că îmi place foarte mult. Mă bucur că evoluez și sper să continui tot așa“, a încheiat Ștefan Stoica.

Îi dorim mult succes în continuare lui Ștefan iar numărul de medalii obținute să corespundă cu numărul competițiilor la care participă!

IMG-20210707-WA0001 IMG-20210707-WA0007 IMG-20210707-WA0005

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.