Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină și cantități de apă importante. Pompierii, pregătiți să intervină în sprijinul populației

Începând de astăzi, 25 iunie, ora 14:00, până sâmbătă dimineața, la ora 06:00, județul nostru se va afla sub avertizare meteorologică *COD PORTOCALIU ce vizează vijelii puternice, grindină și cantități de apă importante.

În intervalul menționat, sunt prognozate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70 l/mp.
Totodată, în cursul zilei de astăzi, rămâne în vigoare avertizarea meteorologică Cod Portocaliu, ce vizează: *val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat,* conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.
ISU Brasov a luat măsura înștiințări tuturor comitetelor locale, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate și organizarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență în vederea asigurării intervenției oportune în cazul producerii unor situații de urgență.
Pompierii brasoveni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea şi înlăturarea posibilelor efecte.

În situația manifestării vântului puternic, pompierii recomandă cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.*
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În perioadele caniculare, ISU Brasov face apel la cetățeni să evite aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic intens.
Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină.
Pentru siguranța lor, cetățenii sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.
O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.