Locuitorii Țării Făgărașului, interesați de accesarea fondurilor europene

Locuitori ai comunelor Țării Făgărașului, care fac parte din GAL Microregiunea „Valea Sâmbetei“, au luat parte în data de 2 iunie la o întâlnire de informare despre măsurile AFIR, lansate spre consultare publică.

La evenimentul organizat la Căminul Cultural din Drăguș au luat parte alături de reprezentanții Gal Microregiunea „Valea Sâmbetei“ reprezentanți de la OJFIR Brașov, respectiv directorul Marius Rica și Marcel Dida, expert OJFIR Brașov. Aceștia au  răspuns întrebărilor adresate de cei prezenți.

Ședința de animare a fost un succes, susțin reprezentanții GAL Microregiunea „Valea Sâmbetei“, în plus au fost identificați mulți potențiali beneficiari interesați, care urmează să se îndrepte spre consultanți autorizați.

Alături de reprezentații de la OJFIR BRASOV, am realizat această întâlnire, unde am prezentat măsurile care se lansează în viitor și care acum sunt în fază de consultare publică. În cadrul ședinței a avut loc și o dezbatere împreună cu consultanții și beneficiarii, care au avut spețe de clarificat. Am remarcat o cerere foarte mare și un interes din partea oamenilor, atât pe masuri agricole, cât și non agricole. Ca și exemplu am remarcat că lumea este interesată de tânărul fermier, măsura 6.1, cât și de măsura non-agricol 6.2. Doresc mult succes tuturor candidaților.“, a declarat Cristina Fogoroș, manager GAL „Microregiunea Valea Sâmbetei“.

S-au prezentat submăsurile:

6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri
6.2 Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale
6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici
6.4 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole

Documentele sunt publicate în variantă consultativă pe pagina de internet (homepage).https://portal.afir.info/informatii_institutionale…

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.