Foto-video. Adio, ani de liceu! Emoții pentru absolvenții Colegiului „Radu Negru“

Pentru absolvenții claselor a douăsprezecea de la Colegiul Național „Radu Negru“ a sunat astăzi  clopoțelului pentru ultima dată. Îmbrăcați în haine de sărbătoare și cu emoții în suflet cei 135 de absolvenți au participat astăzi la festivitatea de încheiere a liceului, organizată în cortul amenajat în curtea școlii. Momentul a fost extrem de emoționant atât pentru elevi și părinții acestora, cât și pentru dascălii lor.

Ca de fiecare dată, momentul absolvirii este unul extrem de emoționant și care cu siguranță nu va fi uitat niciodată. Chiar dacă au fost nevoiți să respecte regulile de prevenire, impuse de situația epidemiologică actuală, elevii nu s-au plâns și au trăit din plin ultimele clipe alături de colegii și dascălii lor. Pe acorduri de „Gaudeamus igitur”, cei 135 de absolvenți ai colegiului făgărășean au trecut pe sub podul de flori realizat de colegii lor mai mici până la cortul din curtea liceului, acolo unde a avut loc festivitatea de absolvire.

 

IMG_1757Această generație a trăit multe în ultima perioadă. Mai precis, o dată cu semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020 și putem spune că este o generație puternică, nu o generație învinsă sau pusă la zid. Dragi elevi, ziua de astăzi vă este închinată vouă. Vorbim și vorbiți despre voi. Sunt convinsă că în acest moment puteți merge în minte prin locuri, întâlniri, prietenii, întâmplări frumoase, trăite ca licean în cadrul Colegiului Național „Radu Negru“ Făgăraș. Sunt sigură că gândurile vă alunecă acum spre începutul vieții de licean, când intrați curioși, unii rebeli, alții încrezători, intrați în școală, în clasă, la prima oră de dirigenție, adică luați contact cu o nouă dimensiune existențială trăită și asumată atât emoțional, cât și pragmatic“, a spus Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“, în cuvântul de deschidere a festivității.

 

Șefa de promoție a Colegiului „Radu Negru“ este Manea Amina, din clasa a XII-a D, cu media celor patru ani de 9,90.

IMG_1764Vă mulțumim că sunteți aici pentru a ne susține și pentru a vă bucura de reușita noastră, a celor care astăzi marcăm finalul unei etape din viață. Mă aflu aici ținând acest discurs, în calitate de șef al promoției 2017-2021, al acestui liceu, un liceu care are titulatură de liceu de prestigiu. Dragi colegi, cu patru ani în urmă , am pășit cu speranță și bucurie, încrezători în noul drum pe care aveam să-l parcurgem. Era pentru noi o lume care aștepta să o descoperim și am descoperit destule lucruri, și cu bune, și cu rele. Acum, iată-ne ajunși la final! Este clipa în care ne luăm rămas bun de la acest liceu. Patru ani au trecut prea repede și după cum deja știm cu toții a fost o perioadă grea pentru care nimeni nu era pregătit și care ne-a separat și ne-a pus în dificultate. Consider și voi considera întotdeauna că noi am fost o generație de sacrificiu. În prezent, mă simt mai mult decât fericită că această festivitatea ne-a reunit fizic și ne-a oferit ocazia de a petrece ultima zi de liceu împreună“, a spus Amina Manea, în cadrul discursului.

Așadar, discursuri înduioșătoare și un cadru de sărbătoare în curtea colegiului „Radu Negru“.  O atmosferă de poveste, în care cei de clasa a XII-a au predat ștafeta colegilor din a XI-a.

Cei mai buni absolvenți au liceului au primit și premii în bani, din partea foștilor elevi ai colegiului făgărășean. Este vorba de premii oferite de Dorin Comaniciu, reprezentant al Generației 1982, elevilor: Fabian Velicea, Maria Cucu, Antonia Miclea, George Ispas, Alessia Andreiaș, Samuel Grigoriță, Ionuț Mogoș, Daniel Grama, Ovidiu Marcu, Amina Manea și Ioan Streza.

De asemenea, elevii Fabian Velicea, Alessia Andreiaș, Amina Manea, Andrada Rat, Tiberio Brinzea și Mihai Priboi au primit premii din partea  Generației 1988.

IMG_1742 IMG_1746 IMG_1748 IMG_1751 IMG_1753 IMG_1755 IMG_1759 IMG_1760 IMG_1763 IMG_1767 IMG_1768 IMG_1771 IMG_1773 IMG_1776

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.