Cum va fi vremea până la final de lună

Săptămâna aceasta, valorile termice vor fi uşor mai mici decât cele normale pentru această perioadă, pentru ca apoi să crească spre sfârşitul intervalului, potrivit prognozei meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru luna mai.

4 – 10 mai
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

 

10 – 17 mai

 

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

17 – 24 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte, local, în regiunile nordice şi estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendinţă uşor deficitară, în cea mai mare parte a ţării.

24 – 31 mai
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifce pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.