Ger și ninsori în România, de săptămâna viitoare

Aerul polar ajunge în România, iar începând de luni, 8 ianuarie, răcirea va fi una semnificativă. Elena Mateescu, director general al ANM, a declarat la Digi24 că masa de aer polară va aduce frig, lapoviță și ninsoare. În prima parte a săptămânii, minimele pe parcursul nopților și dimineților vor scădea sub minus 15 grade Celsius, în jumătatea nordică a Moldovei, estul Transilvaniei, dar și în regiunile intracarpatice.
„Masa de aer polară foarte rece va aduce fenomene specifice datei din calendar. E vorba de o scădere bruscă și semnificativă cu diferențe foarte mari de temperaturi de la o zi la alta. Va aduce de asemenea în zonele nordice și montane ninsori, iar în centrul precipitații mixte, în timp ce în sud, cel puțin duminică vor fi mai ales ploi, după care este posibil ca în contextul răcirii accentuate să resimțim și în zonele din partea de sud a țării, începând de luni, transformarea precipitațiilor în lapoviță și ninsoare.”, spune directorul ANM.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/meteo/aerul-polar-aduce-ger-si-ninsori-in-romania-elena-mateescu-temperaturile-scad-pana-la-minus-15-grade-2636821

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *