Locuitorii din Comăna, în carantină încă 7 zile

Locuitorii din Comăna vor mai trebui să aştepte cel puţin până în 27 aprilie pentru a ieşi din carantină. Comuna a intrat în carantină în 6 aprilie, pentru o perioadă de 14 zile, termen ce a expirat în 20 aprilie. În 19 aprilie, în urma evaluării situaţiei epidemiologice Direcţia de Sănătate Publică Braşov a recomandat prelungirea carantinei cu 7 zile, măsură ca a primit şi avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Combatere al Bolilor.
În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a hotărât, prin vot, să solicite Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru  Comăna, pe o perioadă de 7 zile, începând cu data de 20 aprilie, ora 22.00.
Marţi seara a fost emis ordinul şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, privind prelungirea măsurii de carantină  pentru perioada 20 aprilie (ora 22.00) –  27 aprilie (ora 22.00).

Situaţia în 20 aprilie: 23 de persoane cu Covid-19
Până în 27 aprilie, în Comăna vor fi valabile aceleaşi reguli ca şi în perioada anterioară de carantină, respectiv circulaţia doar pentru măsuri bine întemeiate (cu adeverinţă, legitimaţie sau declaraţie pe proprie răspundere), ore pentru vârstnici pentru aprovizionare (10.00-14.00), limitarea la 8 a numărului de persoane la cununii sau înmormântări, dar şi părăsirea teritoriului comunei doar pe drumurile publice (DN 1S şi DJ 104K).
În 19 aprilie, incidenţa la nivelul comunei era de 11,10 cazuri la 1.000 de locuitori (35 de persoane infectate), iar o zi mai târziu (20 aprilie) a scăzut la 7,29  (23 de persoane infectate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.