A scăzut incidența. Şercaia şi Şinca revin în scenariul verde

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat ieri Hotărârea nr. 105/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale Șercaia, Hălchiu, Poiana Mărului, Șinca și Tărlungeni.

Prin hotărârea din 15 aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, a constatat că incidenţa în comunele Şercaia şi Şinca a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, astfel că sunt valabile regulile „scenariului verde”.

E o satisfacție pentru că în general s-au respectat măsurile. Consider că oamenii, localnicii comunei Șercaia, în mare parte au o infrastructură destul de bună încât să respecte măsurile de prevenire: să se spele pe mâini, au niște condiții pe măsura anului 2021 și a scăzut numărul celor izolați și sperăm să rămânem pe acest trend“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Tot joi, incidenţa în Comăna (singura unitate administrativ-teritorială din judeţ aflată în carantină) era de 13,96 cazuri la mia de locuitori (44 de cazuri active), în scădere faţă de ziua anterioară – 14,28 cazuri la mia de locuitori (45 de bolnavi).

incidenta 15

incidenta 15 ap2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.