În jur de 100 de participanți, așteptați mâine la Șercaia, la campania de curățenie

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, voluntari ai administrațiilor publice locale, ai bisericilor, școlilor, asociaților și fundaților, ONG-urilor, dar nu în ultimul rând reprezentanți ai societății civile din Țara Făgărașului au fost provocați pentru a lua parte la cea mai amplă campanie de curățenie din zonă. Acțiunea va consta în curățarea/igienizarea localităților din zona Țării Făgărașului, a albiilor râurilor, a spațiilor verzi din vecinătatea localităților etc. Campania va fi una de amploare și și-au anunțat prezența mii de voluntari din Țara Făgărașului. Și autoritățile comunei Șercaia s-au alăturat acestei acțiuni iar mâine sunt așteptați în jur de 100 de participanți.

Campania de curățenie la Șercaia a început de mult, de când am instituit serviciul de utilități publice, de când am luat amenzi, așa cu duiumul de la Garda de Mediu, pentru că singurul motiv pentru care vrem să facem curățenie e pe principiu simplu: la mine în comună, la mine în curte îmi fac singur curățenie, nu  îmi face nimeni. Pentru mâine, ne-am organizat, sperăm să ne ajute și timpul să nu plouă și participăm mai mult cu scop educativ și cu copiii de la școală și oamenii care mai aruncă gunoaie pe străzi, să vadă că totuși cineva trebuie să le curețe, de aceea spun că este mai mult educativ mâine, dar participăm sigur că da și ne aliniem celorlalte comune din Țara Făgărașului“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Voluntarii și-au dat întâlnire în fiecare localitate a comunei: la Vad se vor întâlni la cămin, la Hălmeag, la școală, la fel și la Șercaia.

foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.