Serviciul Fiscal din Făgăraș, primul care se mută în Tudor Vladmirescu

De câțiva ani se tot discută despre concentrarea  serviciilor și instituțiilor publice din oraș într-o singură clădire, respectiv  la fosta unitate militară din cartierul Tudor Vladimirescu. Și pentru că proiectul depus pentru obținerea unei finanțări prin PNDL în anul 2017 nu a fost eligibil, autoritățile locale au demarat cu forțe proprii modernizarea acestui spațiu. La ultima ședință de consiliu local, aleșii au aprobat darea în folosință a unui spațiu din acest imobil primei instituții din Făgăraș care se va muta în casă nouă. 

În ședința ordinară care a avut loc în data de 31 martie, consilierii locali au aprobat darea în folosință gratuită a unui spațiu Direcției Regionale a Finanțelor Publice Brașov, pentru Serviciul Fiscal Făgăraș și Serviciul Teritorial Trezorerie Făgăraș.

„După cum știți în momentul de față, Finanțele Publice își desfășoară activitatea într-un spațiu la etajul 2 din clădirea CEC -ului, ceea ce e destul de dificil pentru cetățenii care merg să facă diferite operațiuni financiare în acest spațiu. Am avut o discuție anul trecut cu directorul Finanțelor Publice Regionale Brașov și am amenajat o parte din fosta unitate militară pentru a se muta anul acesta acolo. Acest serviciu deservește atât comunitatea din Făgăraș, cât și comunitatea Țării Făgărașului. Noi, gratuit, oferim  această clădire pentru că ne interesează direct pe noi pentru a avea niște prestări la îndemâna cetățenilor. Ei își vor amenaja infrastructura specifică iar noi am amenajat deja tot ce înseamnă interioare, compartimentări, toate instalațiile electrice, termie, tot ce este nevoie“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că această clădire a rămas de izbeliște de ani de zile. Încă din 2016, autoritățile locale au decis ca pe viitor să concentreze aici toate serviciile Primăriei Făgăraș, dar și alte instituții din municipiu. Atunci când un făgărășean ajunge aici să poată să-și rezolve toate problemele fără a fi nevoit să alerge dintr-o parte în alta.

Știți că în 2016 am venit cu strategia de dezvoltare a Municipiului Făgăraș și am spus că ne-am dori să realizăm o clădire în care toate instituțiile  care deservesc populația să fie într-o singură clădire, cu o parcare generoasă și cu un spațiu și pentru copii, un părculeț. Mai mult de atât, cetățeanul merge într-un singur loc și își rezolvă toate problemele. Acest proiect îl punem în practică din acest an, în primă fază mutăm Finanțele Publice. În următoarea perioadă, în funcție și de finanțările pe care le avem, vom veni în sprijinul celorlalte instituții, pentru a le muta acolo, la fosta unitate militară. Aceste amenajări au fost făcute din bugetul local și în regie proprie, cu muncitorii Serviciului ADP“, ne-a mai spus Gheorghe Sucaciu.

foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.