Solicitările făgărășenilor, respinse din nou de opoziția din Consiliu Local

Făgărășenii care locuiesc pe strada Trandafirilor și care au depus cerere la primărie pentru a cumpăra părticele de teren, aferent locuinței lor, și pentru a intra astfel în legalitate, au fost refuzați din nou de Consiliul Local. Votul a fost unul negativ din partea grupului care face opoziție, astfel că oamenii, deși au acest drept, nu pot intra în legalitate. Și asta chiar dacă în ședințele anterioare, au fost persoane cărora li s-a aprobat cumpărarea acestor terenuri aferente imobilelor în care locuiesc. De data aceasta, motivul invocat de opoziție a fost faptul că de la dosar lipsește cererea de cumpărare a solicitantului.

Am cerut să fie pusă inclusiv solicitarea celui care dorește să achiziționeze și mă tot uit și nu le găsesc.“, a spus Lucian Cupu.

Am mai avut discuții de genul acesta. Noi nu putem dacă nu avem acceptul solicitantului să punem datele personale, dar mă miră faptul că domnul Cupu vrea să știe pe fiecare în parte, cu nume și prenume mai ales că votul domnului Cupu a fost diferit la ședințele trecute. Este o protecție a datelor personale, este vorba de ternul din curtea omului, iar dacă acesta nu vrea să-și publice datele personale nu putem să-l publicăm“, i-a răspuns primarul Făgărașului.

Potrivit secretarei primăriei, aceste cereri au fost prezentate în cadrul ședințelor de comisii, însă se pare că nu a fost suficient. Mai mult, consilierele USR au confirmat faptul că au fost pe teren și au discutat cu acești făgărășeni, care și-au exprimat dorința de a achiziționa aceste terenuri.

Sunt terenurile care sunt în curțile oamenilor, terenuri care sunt în patrimoniul Municipiului Făgăraș. Singura variantă și modalitate legală ca ei să-și reglementeze situația este de a vinde acel teren direct. E acel grup PNL care dacă nu știu numele celui care vrea să cumpere acel teren, ei nu votează și nu înțeleg de ce. Au fost proiecte pe Ordinea de Zi, unde au știut numele sau au știut din alte surse că acel proiect se referea la o anumită persoană și au votat, ceea ce îmi îmi dă de gândit, că ei votează preferențial. Sunt acele terenuri unde  Primăria Făgăraș nu încasează bani, doar o taxă de folosință, iar bugetul local este prejudiciat în acest sens, deoarece unele persoane fizice sau juridice folosesc un  spațiu public, iar acele persoane nu plătesc, față de alte persoane care plătesc, iar aici nu este un tratament egal pentru toți cetățenii municipiului. Acei oameni dacă doresc să-și reglementeze situuația juridică prin cumpărare, Consiliul Local, respectiv grupul PNL nu înțeleg de ce se împotrivește“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *