Noua carantină: în weekend şi seara după ora 18?

Luni a avut loc o şedinţă la Ministerul Sănătăţii privind schimbarea modului de calcul a incidenţei de carantinare, care să ia mai mulţi factori în considerare, nu doar numărul de cazuri nou depistate, un alt subiect fiind şi ne/carantinarea localităţilor care înregistrează o incidenţă de infectare de peste 6 la mie (situaţie în care este şi Braşovul), anunţându-se că marţi, la ora 13.00, se vor lua deciziile. Până acum  nu s-a comunicat nimic oficial, scrie bzb.ro.
Au fost doar declaraţii din care a reieşită că decizia carantinării se înlocuieşte cu restricţii extinse. Astfel, directorul adjunct DSP Bucureşti, Florentina Iacob, a declarat, la Digi 24, că printre propunerile care se discută de către autorităţi după ce rata din capitală a ajuns, miercuri, la 6,22 la mie sunt: interzicerea activităţilor în cluburi, baruri şi interzicerea organizării de activităţi private pentru copii în spaţii închise. De asemenea, DSP va cere magazinelor să asigure clienţilor 4 metri pătraţi de spaţiu în jur.
Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a vorbit şi el despre o serie de propuneri care să preceadă declararea oficială a carantinei, propuneri care ar fi întrunit acordul şi altor şefi de DSP din ţară. O astfel de măsură ar putea fi restricţionarea circulaţiei în weekend şi după ora 18.00, la depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori. În opinia sa, această măsură ar trebui luată înainte de a fi declarată carantinarea unei localităţi.

foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *