Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș. Competiție de schi amânată

Este risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș. Avertismentele meteorologilor i-au determinat pe salvamontiști să amâne o competiție de schi, ce trebuia să se desfășoare în acest weekend.

 Salvamontiștii anunţă că există risc maxim de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş. Avertizarea, la nivelul 5 din 5, este valabilă la altitudini mai mari de 1.800 de metri. De asemenea, riscul este mare în Bucegi şi în Parâng. După ninsorile din ultimele două zile, stratul de zăpadă este instabil. De aceea, competiția de schi, care trebuia să înceapă astăzi s-a amânat.

„Este vorba despre un concurs de schi alpin,  „Cupa Salvamont Victoria“, care trebuia să să țină de astăzi până duminică, dar în urma testărilor la fața locului, am constat că este un pericol mare de avalanșe, care crește și acum și am hotărât să-l amânăm. Până la noi condiții, poate săptămâna viitoare sau peste două săptămâni, îl vom ține când sunt condiții bune“, ne-a spus Thomas Bross, de la Salvamont Victoria.

Salvamontiştii avertizează turiştii cu privire la riscul producerii avalanşelor şi reamintesc că pe munte se anunţă vreme urâtă, cu vizibilitate redusă.

Reamintim că, în această perioadă a anului, toate traseele montane sunt închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.