S-a deschis Transfăgărășanul. Turiștii, sfătuiți să nu hrănească urșii

Turiştii care vor să facă o plimbare cu maşina pe cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărăşanul, o pot face începând cu data de 1 iulie, când artera va fi deschisă integral traficului rutier. „Miercuri, 1 iulie 2020, începând cu ora 8.00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă, se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 7.00-21.00. Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21.00 şi 07.00”, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.
Totodată, conducerea Direcţiei a făcut un apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.
Nu în ultimul rând, drumarii braşoveni i-au avertizat pe cei ce tranzitează acest sector de drum că, în ultima perioadă, este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile. „Îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora”, au mai transmis reprezentanţii DRDP.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *