Dispensarul TBC a fost redeschis. Problema, rezolvată parțial

Problema Dispensarului TBC a fost parțial rezolvată. În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, Mariana Câju a declarat că de ieri a fost redeschis Dispensarul TBC de la Făgăraș. Asta după ce reprezentanții Spitalului  de Pneumoftiziologie au transmis că vor fi detașați medici de la Brașov, pentru continuarea activității de la Făgăraș. Totuși, medicii nu au ajuns nici ieri și nici astăzi, așa cum prevedea programul din adresa DSP Brașov.

IMG_1148În urma conferinței de presă pe care am organizat-o luni, având ca subiect dispensarul TBC din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș, am venit în fața dumneavoastră să vă comunic că această problemă a fost parțial rezolvată, prin întoarcerea personalului medical: asistentele și infirmiera și redeschiderea cabinetului. Practic, în urma conferinței de presă, Spitalul de Pneumoftiziologie a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov, chiar în data de 1, după conferința de presă, prima care comunică sprijin cu personal medical, câte două ore pe zi, în cadrul Cabinetului TBC din Făgăraș. În baza acestei adrese, am primit o adresă, în care ne comunică răspunsul Spitalului de Pneumoftiziologie. În baza acestor adrese, ieri, managerul Spitalului Municipal Făgăraș a dat dispoziții pentru încetarea detașării personalului pe celelalte secții și începere activității cu data de ieri, în cadrul cabinetului TBC. Tot ieri, noi am așteptat, în baza programului care ne-a fost comunicat, și medicii de la Brașov, dar nu au venit, nici ieri, nici astăzi. Să sperăm că vor veni mâine, dacă nu voi reveni în fața dumneavoastră cu această problemă. De aceea vă spuneam că parțial s-a rezolvat problema. Din punctul nostru de vedere, cabinetul este deschis. Există un nou caz, asistentele noastre sunt la o anchetă epidemiologică, un caz confirmat care a intrat în contact cu 120 de copii și se face anchetă în acest sens și ar fi fost absolut necesar sprijinul medicilor de la Brașov.“, a spus Mariana Câju, președinta Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal.

Mai mult, președinta Consiliului de Administrație al Spitalului aduce din nou acuzații directorului DSP Brașov și în acest sens a pus la dispoziție și o conversație avută cu privire la situația pacienților cu TBC din Făgăraș, prin care directorul îi răspunde „Eu pot să trimit o mașină care să îi aducă la Brașov, dar nu doresc asta“. Vezi foto mai Jos Contactata telefonic, dr. Neculau, dir. DSP Brașov, nu a răspuns. 

Tot în cadrul conferinței, Mariana Câju a prezentat și autorizația ISU pentru spitalul din Făgăraș. Vezi foto mai jos.

Vezi întreaga conferință de presă mai jos.

tbc1 tbc2 tbc3

incendii1 incendii2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.