Centrul Militar Braşov a deschis recrutările pentru învăţământul militar

Absolvenţii de 8 clase, de liceu, de studii superioare şi chiar cadrele militare au şansa, după caz, să urmeze o carieră militară sau să facă noi paşi înainte în aceasta. Centrul Militar Judeţean Braşov anunţă acţiuni de recrutare pentru o carieră militară. Astfel, absolvenţii de 8 clase pot alege unul din cele 5 colegii militare, de la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc, Craiova sau Constanta. Pentru cei care vor să urmeze cursuri universitare există locuri la 8 academii militare. Cei care vor sa devină maiştri militari pot alege între 5 unităţi de învăţământ, iar cei care doresc să devină subofiţeri au şi ei la dispoziţie 4 variante. Cadrele militare pot beneficia de cursuri de formare, iar datele limită de înscriere sunt 5 martie în cazul colegiilor naţionale şi a unora dintre universităţi şi 29 aprilie în cazul celorlalte instituţii de învăţământ superior.
„Doritorii sunt rugaţi să vină la sediul Biroului de Recrutare şi Informare, pe strada Lungă numărul 231, la Centrul Militar Braşov, pentru a se înscrie şi pentru a li se comunica etapele pe care trebuie să le parcurgă aceştia. În principiu, este vorba despre selecţie. Selecţia este o etapă eliminatorie, se desfăşoară la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza şi constă într-o evaluare psihologică, o evaluare sportivă şi un interviu”, a precizatpentru bzb.ro, lt. col. Adrian Florea (foto), purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Judeţean Braşov.
Cariera militară rămâne o variantă atractivă pentru mulţi tineri, mai ales că Armata Română se afla în topul încrederii populaţiei între instituţiile statului. Pentru ce ar alege un tânăr această carieră, ne spune tot reprezentantul Centrului Militar Judeţean Braşov. „Cariera militară este de dorit, în principal, pentru stabilitate, pentru că evoluţia în carieră şi-o poate face după propriile puteri şi năzuinţe. Nu în ultimul rând, contează statutul social şi partea materială”, a explicat purtătorul de cuvânt al CMJ Braşov. Mai multe detalii despre locurile existente şi înscrieri se pot obtine de pe site-urile  www.recrutare.mapn.ro sau www.mapn.ro  sau de la sediul Centrului Militar Judeţean Braşov.

sursa> bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.