CNI a atribuit contractul pentru proiectarea și amenajarea bazinului de înot semiolimpic din municipiul Făgăraș
Compania Națională de Investiții a atribuit recent contractul pentru proiectarea și amenajarea unui bazin de înot semiolimpic, modern, în municipiul Făgăraș,
La licitația lansată în luna mai s-au înscris patru companii, iar potrivit anunțului de atribuire publicat pe platforma de licitații publice, contractul a fost adjudecat de către firma SPS Petrolservice din Voluntari, județul Ilfov. Potrivit rapoartelor Ministerului de Finanțe, firma a avut pe zero afacerile anul trecut și n-a avut nici angajați.
Despre această firmă nu există prea multe date publice, însă potrivit datelor de la Registrul Comerțului, este deținută de Șerban Gheorghe, coproprietar al companiei Carbogaz, o rețea de stații de alimentare cu produse petroliere, care deservește orașul București și zonele limitrofe prin cele 8 stații din portofoliu, potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook a acesteia. Carbogaz, fondată în 2003, a avut afaceri de 97 de milioane de lei, anul trecut, conform Ministerului Finanțelor.
Lucrările efective ar urma să fie realizate într-un an, iar 4 luni vor fi alocate părții de proiectare. De asemenea, constructorul va trebui să acorde și o garanție de 36 de luni pentru lucrare.
Cum a fost proiectat bazinul
Clădirea noului bazin din Parcul Regina Maria ar urma aibă subsol, parter, dar și un etaj. În conformitate cu proiectul ar urma să se amenajeze un bazin de înot mare – cu dimensiune de 25×21 m, care să poată fi utilizat pentru înot de agrement. Adâncimea apei din bazin va fi variabilă, realizată în 2 pante, prima pantă va fi de la 1,40 m la 1,60 m, iar a doua de la 1,60 m la 1,90 m. Bazinul va avea 8 culoare instalate pe partea cea mai lungă, culoarele laterale vor avea o lățime de 3 m, iar cele 6 din mijloc vor avea o lățime de 2,5 m. Toate cele 8 culoare vor fi separate de plutitoare antival și vor avea montate 8 bloc-startere în capătul cu adâncime de 1,90m. Se va avea în vedere și amenajarea spatiilor libere – căi de acces din jurul bazinului. Apa bazinului interior va fi încălzită și recirculată. Temperatura apei din bazin va fi de 26 grade, iar cea a aerului de 28 de grade C.
În plus, ar urma să fie amenajat și un bazin de înot mic, cu dimensiunea de 7×15 m, care să poată fi utilizat pentru antrenament și pentru copii cu vârste mai mici de 5 ani. Adâncimea apei va fi în variabilă de la 0,90 la 1,10 m. Proiectul include și amenajarea unui bazin de hidromasaj, dar și a unor saune uscate, umede și sărate.
sursa:bizbrasov.ro