Mașinile abandonate, ridicate de Poliția Locală Făgăraș

Poliția Locală Făgăraș desfășoară prima acțiune de ridicare de pe domeniul public a mașinilor abandonate sau fără proprietar.

11 astfel de autovehicule sunt ridicate, astăzi, din cartierele Tudor Vladimirescu, Câmpului, Negoiu, 13 Decembrie, Florilor, Combinat și zona gării CFR, după ce proprietarii acestora nu au răspuns solicitărilor autorităților locale. Autoturismele sunt sigilate și depozitate la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public (ADP). Acestea pot fi revendicate în termen de 30 de zile, printr-o solicitare înregistrată la Primăria Făgăraș, după achitarea taxelor de transport și depozitare. În caz contrar, mașinile trec în proprietatea municipalității, vor fi valorificate și suma încasată ajunge în bugetul local.

Aceasta este prima etapă a unei campanii ample, zeci de astfel de autovehicule urmând să mai fie îndepărtate de pe domeniul public în perioada următoare, conform Legii 421/27.06.2020 (actualizată în 18 noiembrie 2002) și a HCL 83/27.10.2008.

„Poliția Locală va continua astfel de operațiuni. Facem apel către cetățenii municipiului Făgăraș care dețin astfel de vehicule să le ridice, deoarece operațiunea este costisitoare pentru ei. Pe lângă sancțiune se va plăti și o taxă/zi pentru depozitarea mașinii”, ne-a declarat Lucian Petri, șeful instituției.

DSC_7143 DSC_7096 DSC_7155 DSC_7183

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.