„Scenariul roșu“, prelungit din nou și la Făgăraș

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat ieri Hotărârea nr. 60, prin care se constată că în municipiile Braşov, Codlea, Făgăraş, Săcele, oraşul Râşnov şi în comunele Hărman, Bod, Cristian, Tărlungeni şi Moieciu incidenţa cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. În aceste condiţii,  în aceste localităţi se prelungesc pentru încă 14 zile măsurile specifice „scenariului roşu”. Marți, 8 decembrie, la Făgăraș, incidența îmbolnăvirilor era de 3,15 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise de DSP Brașov.
În aceeaşi hotărâre se arată că în patru comune din judeţ incidenţa a scăzut sub 3 la mie. Astfel, comunele Bran, Feldioara şi Crizbav au trecut de la „scenariul roşu” la „scenariul galben” (valabil pentru incidenţe cuprinse între 1,5 şi 3 cazuri la 1.000 de locuitori). În schimb, Hoghizul  a scăzut de la „scenariul roşu” la „scenariul verde” (valabil pentru incidenţe mai mici de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori).

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 60/08.12.2020, care prevede următoarele:
► Art. 1 Având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, se mențin pentru o perioadă de 14 zile măsurile dispuse prin Hotărârea nr. 51 din 24 noiembrie 2020, emisă de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov, în unitățile administrativ-teritoriale: Brașov, Hărman, Codlea, Făgăraș, Săcele, Râșnov, Bod, Cristian, Tărlungeni, Moieciu.
► Art. 2 Ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, în unitatățile administrativ-teritoriale: Bran, Feldioara, Hoghiz, Crizbav, se aplică prevederile H.G. nr.967/2020, pentru rata de incidență corespunzătoare.
► Art. 3 Începând cu data de 09.12.2020, ora 0:00 în unitățile administrativ-teritoriale menționate la art. 1 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr.967/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare, precum și măsurile dispuse prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov nr. 30 din 21.10.2020.
► Art. 4 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate pentru unitățile administrativ-teritoriale prevăzute la art.1.
► Art. 5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale prevăzute la art.1 vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.
► Art. 6 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale prevăzute la art. 1 și 2 vor proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.“, se arată în informarea făcută de Prefectura Brașov.
Vă reamintim că măsurile care trebuie respectate sunt următoarele:
1. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au vârsta minimă de 5 ani, în toate spaţiile publice închise sau deschise.
2. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/sau concerte.
3. Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate spaţiile: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente – fără a se limita la acestea.
4. Se interzic activităţile recreative şi sportive desfășurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
5. Se interzice participarea la procesiunile şi/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localitatea Făgăraș.
6. Se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
7. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza localității. În situația în care activitatea operatorilor economici este închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (livrare la domiciliu, servire la geam).
8. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.
9. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiați în domeniul jocurilor de noroc de pe raza localității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.