Victoria. Se pregătește strategia de dezvoltare a orașului. Părerea cetățenilor este importantă

La Victoria s-a dat drumul la treabă și pe lângă treburile curente de administrație, autoritățile locale pregătesc strategia  de dezvoltare locală pentru perioada 2021-2027. În acest sens, cetățenii vor fi consultați asupra direcțiilor de dezvoltare ale orașului. Ținând cont de situația epidemiologică actuală, consultarea cetățenilor va fi mai dificilă, însă nu imposibilă. Cel mai probabil se vor face dezbateri online sau dacă se va opta și pentru cele cu prezență fizică, va putea participa un număr redus de localnici, cu respectarea normelor de prevenție.

Autoritățile locale au distribuit pe rețelele de socializare un chestionar pentru a afla care este interesul cetățenilor pentru temele alese în realizarea strategiei, dar și modalitatea în care să se desfășoare dezbaterile publice.

„Vrem să elaborăm strategia de dezvoltare a orașului, pentru următorii 5 ani iar pentru a începe toate aceste lucruri avem nevoie de consultarea populației, pe toate domeniile, începând de la educație, afaceri, proiecte. Trebuie să organizăm niște dezbateri, dar pentru că suntem în această perioadă de pandemie, ne-am gândit ca una din variante să fie la Casa de Cultură, cu distanță regulamentară mare, pentru că acolo e spațiu foarte mare, pe grupuri sau online, prin zoom sau mesaje, o altă variant. Încercăm să facem acum o centralizare să vedem cam cum ar dori cetățenii să participe și în funcție de răspunsuri încercăm să ne mobilizăm și să începem dezbaterile“, ne- a spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.