Se lucrează la asfaltarea drumurilor din comuna Șercaia

Lucrările de asfaltare din comuna Șercaia sunt în plină desfășurare După ce anul trecut  lucrările au fost stopate, modernizarea drumurilor sătești a intrat în linie dreaptă. 6 kilometri de drumuri din cele trei localități ale comunei vor fi modernizate iar reprezentanții administrației locale speră ca anul acesta, lucrările să fie finalizate. 

Lucrările finanțate cu fonduri prin PNDL2, care prevăd modernizarea a aproximativ 6 kilometri de drumuri în toate cele trei localități ale comunei, au fost suspendate anul trecut de firma constructoare din cauza scumpirii materialelor.  Până nu a venit o reglementare guvernamentală pentru actualizarea prețurilor, lucrările nu au putut continua. Astfel că doar anul acesta au fost reluate, iar acum se lucrează intens la realizarea modernizării drumurilor sătești.

Lucrăm la modernizarea drumurilor sătești. Am realizat partea de infrastructură până la turnarea asfaltului în satul Șercaia, lucrăm acum în satul Hălmeag. Urmează și satul Vad. Categoric, lucrarea se va finaliza anul acesta, dar nu aș putea să vă spun o dată, undeva pe la finalul lunii iulie cred că se va turna asfaltul în cele două sate: Șercaia și Hălmeag. După această modernizare, mai rămân foarte puține străduțe neasfaltate, dar așteptăm finanțare pe „Anghel Saligny“, pentru că le-am prins pe acest program. Motiv să nu se aprobe acest proiect nu ar fi, cel puțin din punct de vedere al documentației, pentru că îndeplinim toate condițiile. Problema e ce valoare o să aprobe pentru Anghel Saligny, pentru că valoarea proiectului nostru este de 10 milioane de lei. Dacă alocă 4 milioane, 6 milioane e o sumă consistentă ca să o pună Primăria“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.