Poluarea, principala cauză a peștilor morți de pe râul Olt
În urmă cu mai bine de o lună, pe râul Olt au început să fie descoperiți mulți pești morți însă fără a se știe în ce împrejurări s-a produs incidetul. Între timp, în urma cercetărilor efectuale, autoritățile au ajuns la concluzia că apele Oltului sunt poluate. Inițial, ipoteza de lucru a autorităților a fost că problemele au apărut din cauza unor alge care consumă oxigenul din apă.
Recent, autoritățile de mediu au anunțat că este vorba de poluare, relatează Europa FM. Conform aceleiași surse, apa va fi analizată pentru a se stabili sursa poluării. Mai mult, în zona Arpașu și Cârța din județul Sibiu, oamenii sunt sfătuiți să nu consume carne de pește până la finalizarea analizelor, probele fiind transmise la laboratoare de specialitate.
Pentru siguranță, însă, este recomandat ca nici în zonele din județul Brașov să nu fie consumat peștele de pe Olt, în această perioadă.
sursa: brașovmetropolitan.ro