Făgărașul nu are viceprimar. Consilierii nu au putut să-l aleagă

Consilierii locali din Făgăraș s-au întâlnit în această seară în noua formulă, într-o ședință extraordinară, convocată de consilierii PNL și Usr Plus. Urgența întâlnirii au fost proiectele  de hotărâre privind depunerea jurământului de către consilierul supleant de la Partida Romilor și alegerea viceprimarului municipiului Făgăraș, precum și componența comisiilor de specialitate din CL. Deși discuțiile au durat mai bine de o oră și jumătate, majoritatea proiectelor au fost amânate pentru următoarea ședință de consiliu, inclusiv cea de alegere a viceprimarului. 

Ședința de consiliu local a fost convocată în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș, astfel că participarea și altor cetățeni sau chiar a presei a fost imposibilă din cauza restricțiilor actuale. Chiar și așa, ședința a fost transmisă live pe pagina de socializare a Primăriei Făgăraș iar cetățenii au putut urmări în direct discuțiile din plen.

Încă de la începutul ședinței s-a constat faptul că primul punct de pe ordinea de zi va trebui amânat, și implicit al treilea și al patrulea, după ce consilierul supleant al Partidei Romilor, validat mai târziu față de colegii lui de Judecătoria Făgăraș, nu s-a putut prezenta să depună jurământul din motive medicale.

SED3Aș vrea să spun de la început că acest consiliu a fost convocat de 7 consilieri locali, 5 de la PNL și 2 de la USR. Nu m-au întrebat dacă sala este conformă pentru a ține ședința de consiliu local în această perioadă. Știți foarte bine că incidența la mia de locuitori este de 3,59 iar noi avem niște restricții conform Comitetului Județean Brașov. Am făcut în așa fel încât să lăsăm 22-23 de persoane și să respectăm și legea pentru a ține această ședință. Au mai fost câteva elemente care nu au întrunit cadru legal pentru  a ține această ședință, dar am făcut tot posibilul ca noi, Executivul să rezolvăm aceste probleme și să ținem această ședință. Nu am fost invitat, dar conform codului administrativ, primarul are atribuții de a participa la ședința de consiliu local și de a dispune și de a pune la dispoziție sala de ședințe și toate condițiile necesare consilierilor locali. Doamna secretar general m-a invitat la ședință, mi-a dat dosarul de ședință și am venit la ședință. A fost o ședință atipică, pentru că ei nu s-au  gândit că convocând această ședință, cine va conduce această ședință de consiliu și am luat această inițiativă și am condus ședința de CL și am început această ședință, pentru că ei nu au avut toate elementele legale de a construi această ședință. Le-am explicat din punct de vedere juridic împreună cu secretarul general al Municipiului Făgăraș că nu pot vota unele proiecte de pe ordinea de zi și anume acel proiect de alegere a viceprimarului. Au luat o pauză, s-au consultat cu juriștii lor, au venit și ne-au dat dreptate“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

SED2Am vrut să punem lucrurile în mișcare, ca să putem începe să lucrăm. Era și alegerea viceprimarului Făgărașului, dar important era să se constituie comisiile pentru a se ușura munca la următoarele ședințe. Nu s-au stabilit membrii în comisii, doar comisiile ca și structură, urmând ca la următoarea ședință să se stabilească și componența, lipsind doi dintre colegi, conform legii trebuia să fie toată lumea“, ne-a spus Iulian Lascu, consilier PNL.

The specified slider is trashed.

 

 

ovidiuÎn această seară am avut prima ședință din noul consiliu local la inițiativa a 7 consilieri. Eu chiar nu am am văzut urgența așa de mare, nu discutăm de banii Făgărașului, nu am discutat absolut nimic de niciun proiect de dezvoltare. Probabil că dânșii și-au făcut calcule pentru posturi în Consiliu Local, în comisii sau chiar ca și viceprimar, dar nu vreau să vorbesc că nu cunosc, nu am fost convocat și nu am fost întrebat, eu am aflat din presă. În definitiv nu s-a putut alege viceprimarul, nu s-au putut alege membrii comisiilor, am votat doar numărul membrilor din comisii de specialitate și președintele  de ședință care va fi luna această, doamna Aldea“, ne-a spus Ovidiu Popa, consilier independent.

The specified slider is trashed.

Primarul Făgărașului cere de la consilieri unitate pentru a continua dezvoltarea Făgărașului, motivul pentru care cetățenii i-au ales în aceste funcții.

Dacă tragem o concluzie, eu am cerut unitate și am cerut ca noi Executivul împreună cu Legislativul să avem o colaborare eficientă și să ducem mai departe toate proiectele și să implementăm cât mai multe proiecte în municipiul Făgăraș. Văd că aleșii USR împreună cu unii consilieri de la PNL, pentru că nu cred că toți au aceeași abordare, ci doar unii care împreună cu anumite persoane de la Brașov și în speță un domn Cocoș Liviu care se ocupă de organizația Municipală Făgăraș, vin și încearcă din tot dinadinsul ca lucrurile să nu funcționeze la Făgăraș. Eu i-am văzut și pe consilierii PSD și pe cei de la Pro România și o parte din cei de la PNL și consilierii FDGR și cei independenți, cei de la Partida Romilor că ar vrea să construiască pentru Municipiul Făgăraș. Pe această cale eu transmit acelor factori de la nivel județean care vin și încearcă să influențeze decizia consilierilor locali și să-i ducă într-o pantă negativă, de a se opune unor proiecte de dezvoltare a Municipiului Făgăraș, să ne lase în pace, să ne vedem noi de treaba noastră și să găsim modalitatea împreună cu Legislativul și comunitatea făgărășeană să implementăm și să construim proiecte pentru Făgăraș“, a încheiat Gheorghe Sucaciu.

În curtea Primăriei s-au prezentat și câțiva făgărășeni, care le-au transmis aleșilor locali mesajul „FĂRĂ MANEVRE“.

fara manevre

2048x1365-usrplusbrasov

One thought on “Făgărașul nu are viceprimar. Consilierii nu au putut să-l aleagă

  • Alexandru
    noiembrie 14, 2020 la 6:24 am
    Legătură permanentă

    Normal ca trebuie sa fie unul care sfideaza toata lumea! Ma mir ca dl. primar nu il atentioneaza…..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.