Iluminatul de sărbători va fi aprins în Făgăraș pe 1 Decembrie

Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat în seara de 1 Decembrie, la Făgăraș, când va fi aprins iluminatul festiv. Momentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a primăriei. Evenimentul dedicat copiilor, care în trecut se desfășura pe o scenă amplasată în centrul orașului, nu va mai avea loc din cauza pandemiei, potrivit autorităților locale.

Conceptul vizual și instalarea decorațiunilor cu LED sunt asigurate de Flash Lighting Services, firma care se ocupă și de funcționalitatea iluminatului public. Costurile sunt incluse în contractul de concesiune încheiat la sfârșitul anului trecut, pe o perioadă de 10 ani, pentru modernizarea, extinderea și întreținerea rețelei.

Instalarea celor aproximativ 500 de ornamente noi care vor lumina în municipiu a început deja și vor putea fi admirate pe: Str. Tudor Vladimirescu, Bulevardul Tăbăcari, Bulevardul Unirii, Str. Doamna Stanca, Str. Mihai Viteazu, Str. Teiului și în Piața Republicii.

Alte câteva zeci de decorațiuni vor mai fi instalate de Primăria Făgăraș, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public, pe: Str. Negoiu, Str. 13 Decembrie, cartierul Florilor, cartierul Combinat.

La fel ca în 2019, nu vor fi achiziționați brazi tăiați. În schimb vor fi împodobiți, tot în regim propriu, brazii/molizii aflați pe domeniul public de pe străzile: Titu Perția, 13 Decembrie, Narciselor, Castanului, Teiului, Stejarului, Parcului. zona gării CFR, Câmpului Nou, Vasile Alecsandri, Tudor Vladimirescu, Piața Republicii.

O decizie în privința organizării Târgului de Crăciun și a deschiderii Căsuței lui Moș Crăciun urmează să fie luată de autoritățile locale în funcție de hotărârile Guvernului din perioada următoare.

Crăciun 2020 (1) Crăciun 2020 (3) Crăciun 2020 (2) Crăciun 2020 (5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *