Bărbat găsit decedat la 1.900 m altitudine în Masivul Făgăraș, coborât de pe Vârful Viștea abia a doua zi

Desfășurare de forțe în Munții Făgăraș pentru recuperarea corpului unui turist dat dispărut de familie. Acesta a fost găsit decedat, la altitudinea de 1900 metri, pe versantul nordic al Vârfui Viștea. Victima și-a pierdut viața după ce a căzut de la înălțime, potrivit Serviciului Județean Salvamont Brașov. Acțiunea salvatorilor montani din Victoria, în colaborare cu jandarmii montani, a avut loc marți.

The specified slider is trashed.

Salvatorii au solicitat transport aerian, vremea fiind bună în zona montană, însă ceaţa persistentă de la baza muntelui nu a permis decolarea elicopterului. Echipa salvamont a cerut sprijinul colegilor de la Braşov pentru transportarea corpului neînsuflețit pe cale terestră, însă nici acest lucru n-a fost posibil în timp util, înainte de a se înnopta.

The specified slider is trashed.

„După ce s-au analizat toate variantele, din considerente de siguranță a salvatorilor s-a luat decizia ca turistul să fie coborât de pe munte în ziua următoare, pentru a putea fi prelevate suficiente probe. Miercuri, 11 noiembrie, salvamontiștii de la Serviciul Județean Brașov s-au deplasat în Masivul Făgăraș pe Valea Viștea Mare, venind în sprijinul colegilor de la Victoria pentru transportarea persoanei decedate”, spun salvatorii.
2048x1365-usrplusbrasov
Acțiunea dificilă de recuperare a durat peste 9 ore, participând 5 salvatori montani de la Victoria, 8 salvatori montani de la Serviciul Judeţean de Salvamont Braşov, 5 jandarmi montani de la Sâmbăta de Sus.
foto: fb/Serviciului Județean Salvamont Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.