Șantierele din Lisa, pe ultima sută de metri

Muncitorii de pe șantierele deschise în localitățile Țării Făgărașului  dau zor lucrărilor atât cât timpul mai este frumos. Așa se întâmplă și la Lisa unde mai multe proiecte de modernizare sunt pe ultima sută de metri iar autoritățile speră că dacă timpul va fi favorabil, acestea să fie finalizate în acest an. Sunt patru proiecte mari începute anul trecut iar acum sunt realizate în procent de peste 90%.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, autoritățile locale  din Lisa au depus în anul 2017, șase proiecte de finanțare, iar pentru patru au obținut finanțare. Astfel că două din proiecte au vizat modernizarea mai multor drumuri din satele comunei, dar și a drumului care leagă Lisa de zona turistică Plaiul Lisei.  După mai bine de un an de când au demarat lucrările, acestea sunt realizate în procent de 99%.

Mai sunt de realizat accesele în curți, pe tot intravilanul, dar și aceste lucrări sunt pregătite, urmează doar stratul de asfalt. Mai avem niște șanțuri și podețe de realizat pe trei străzi. În principiu, proiectul de modernizare a străzilor este realizat în procent de 99%. Un alt proiect care este realizat în mare măsură este cel de modernizare a drumului spre zona turistică Plaiul Lisei. Acesta a fost asfaltat, urmând a se realiza podețele, șanțurile, prevăzute în proiect.“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

De asemenea, un pod din Lisa, modernizat tot cu finanțare obținută prin PNDL2, este finalizat iar un alt pod din Breaza, este încă în lucru.

Totuși, de anul viitor, autoritățile comunei speră să deschidă alte șantiere pentru alte proiecte importante pentru comunitate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.