Modernizarea Școlii Gimnaziale 7 și construirea unei săli de sport încep în 2021

Primarul Făgărașului a semnat contractul pentru începerea modernizării și extinderii Școlii Gimnaziale nr. 7, cu fonduri europene. Acesta prevede și construirea unei săli de sport la unitatea de învățământ.

După realizarea și recepționarea proiectului tehnic, va începe execuția lucrărilor. Sper ca șantierul să fie deschis în primăvara anului viitor, iar primul obiectiv va fi sala de sport. Astfel, pe durata verii, vom avea timpul necesar pentru amenajarea unui spațiu adecvat, unde să fie mutați elevii și cadrele didactice pentru desfășurarea cursurilor din anul școlar 2021-2022.

„După ce va fi eliberată clădirea, vor începe lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă a celor două corpuri. Totodată, se va mai construi un nivel. Cel de-al treilea etaj al clădirii va găzdui 5 laboratoare (de fizică, chimie, limbi străine, informatică și știinte naturale) dotate și utilate. De asemenea, va fi montat un lift pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități”, a anunțat Gheorghe Sucaciu pe pagina sa de Facebook.

Contractul câștigat de asocierea Atlant Building – Rozini SRL are o valoare de 6.941.662,38 lei și o durată de 15 luni (proiectare și execuție). Garanția lucrărilor este de 36 de luni. Acesta a fost încheiat pentru prima dintre cele două componente ale proiectului finanțat cu fonduri europene în valoare totală de 21.174.097,23 lei.

Urmează să fi semnat  și cel de-al doilea contract, a cărui procedură de atribuire este încă în derulare, pentru modernizarea a 11 străzi. Vor fi reabilitate și modernizate carosabilul, trotuarele (unde este cazul) și spațiile verzi de pe străzile:

 1. Azotului
 2. Câmpului Nou
 3. Vasile Alecsandri
 4. C-tin Brâncoveanu
 5. Nicolae Bălcescu (tronson II și III)
 6. Mihai Eminescu (tronson II)
 7. 1 Decembrie 1918
 8. Titu Perția
 9. Inochentie Micu Klein
 10. Salcâmului (tronson I și II)
 11. Uniunii.

semnare contract generakă 7 generală 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.