Ateliere gratuite de fotografie pentru tinerii din Țara Făgărașului

Adolescenții pasionați de fotografie, istorie și noile tehnologii pot participa la ateliere gratuite organizate de Asociația Renascendis. Liceenii vor putea descoperi povești din Țara Făgărașului cu ajutorul fotografiilor vechi și altor documente vizuale. Înscrierile au loc până pe 21 octombrie 2020, aici: https://forms.gle/LxY2kZ1PUoh45z537

„În perioada 22 octombrie – 4 decembrie poți participa la șase întâlniri (online dar și fizic, în condiții de siguranță), în care: privim și descifrăm imagini, discutăm despre arhitectură, modă, oameni și locuri din Țara Făgărașului, aflăm, prin activități practice, cum tehnologia de azi și științele ne ajută să păstrăm poveștile vizuale de ieri, concepem împreună o expoziție virtuală.

Începem joi, 22 octombrie, ora 16:00, la sediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului (bd. Unirii nr. 1C, Făgăraș), cu un laborator de digitalizare a materialelor fotografice vechi (fotografii, negative, filme, clișee). Întâlnirea va avea loc respectând măsurile obligatorii de siguranță binecunoscute: măști, igienizarea mâinilor, purtarea mănușilor, distanțare. Apoi, întâlnirile se mută în online.

Ce urmează?

Făgărașul de altădată, Făgărașul dispărut: descoperim, în imagini, topografii de acum 100, 80, 50, 40 de ani, observăm ce s-a păstrat, ce a dispărut, ce s-a modificat.

Cine au fost și unde au lucrat fotografii de altădată ai Făgărașului: nicio inscripție salvată, nicio firmă părăsită nu ne mai arată unde se aflau pe vremuri studiourile și atelierele fotografice din Făgăraș, dar avem metodele noastre de a găsi indicii! Vi le vom împărtăși.

Ne punem la lucru cunoștiințele de optică și învățăm să confecționăm o cameră obscură cu ce materiale avem prin casă.

Ne amintim ce am învățat la ora de chimie când discutăm și experimentăm tehnici și procedee fotografice de pe vremea bunicilor și străbunicilor.

Concepem împreună o expoziție virtuală la care poți contribui cu propriile fotografii și povești de familie”, potrivit Asociației Renascendis.

FotoPovești din Țara Făgărașului este un proiect finanțat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin Fondul Științescu Țara Făgărașului.

sursa foto: FotoPovești din Țara Făgărașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *