Apa de la robinet – soluția optimă de hidratare pe timp de caniculă!

 Cantitatea de apă pe care fiecare om trebuie să o consume pentru a-și  asigura buna funcționare a organismului diferă de la o persoană la alta, funcție de vârstă, greutate și stil de viață. Specialiștii recomandă un consum de 35 ml apă / kilogram-corp pentru tinerii cu vârsta între 17 și 30 de ani, 30 ml apă/ kilogram-corp pentru persoanele cu vârsta între 31-54 de ani, respectiv 25 ml apă/kilogram-corp pentru adulții peste 54 de ani. Astfel, o persoană activă, cu o greutate corporală de 70 kg ar trebui să bea, în funcție de vârsta pe care o are, între 2,4 și 1,75 litri de apă / zi.

Avantajele consumului de apă asupra corpului uman sunt numeroase: îmbunătățește puterea de concentrare, transportă elemente nutritive și oxigen către celulele corpului, susține digestia prin asigurarea unui tranzit intestinal regulat, menține tensiunea arterială și ritmul cardiac la niveluri oprime, reglează temperatura corpului și conferă pielii un aspect plăcut.

Apa de la robinet are toate calitățile pe care ar trebui să le aibă un lichid atât de prețios sănătății umane: este echilibrată din punct de vedere al compoziției chimice, este tratată contra bacteriilor, este proaspătă și permanent monitorizată.

În laboratoarele Apă Canal Sibiu SA, parametrii calitativi ai apei sunt verificați continuu, în cursul unui an făcându-se peste 25.400 de determinări bacteriologice și fizico-chimice, rezultatele putând fi consultate pe pagina societății, www.apacansb.ro, secțiunea ”Calitatea apei”.

Activitatea laboranților Apă Canal Sibiu SA, care îndeplinește standardele RENAR (Asociația de Acreditare din România) este ”dublată” de cea a specialiștilor Direcției pentru Sănătate Publică, care auditează procesul de tratare prin recoltarea independentă de probe și analizarea lor în laboratorul propriu.

Apa de la robinet mai are trei mari avantaje: este ieftină, este furnizată direct consumatorului și nu produce deșeuri. Avem, așadar, toate motivele să ne hidratăm  și să rămânem sănătoși!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *