Lista actualizată cu țările în care putem călători fără a mai sta în carantină și izolare

Guvernul a actualizat lista ţărilor membre UE şi ale Spaţiului Economic European, dar şi a ţărilor terţe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.
Lista țărilor din zona verde, cele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare a fost actualizată de Guvernul României, conform Digi 24. De asemenea, s-a decis reluarea zborurilor către şi dinspre statele aflate pe aceste liste, începând cu data de 7 iulie.

Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea:
Bulgaria
Monaco
Croația
Regatul Unit
Cehia
Polonia
Austria
Islanda
Elveția
Spania
Franța
Belgia
Germania
Slovenia
Danemarca
Olanda
Italia
Norvegia
Slovacia
Irlanda
Liechtenstein
Grecia
Cipru
Finlanda
Malta
Lituania
Ungaria
Estonia
Letonia
Andorra
Insuelele Feroe
Vatican
Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea.
Canada
Maroc
Algeria
Australia
Rwanda
Uruguay
Japonia
Coreea de Sud
Georgia
Noua Zeelandă
Tunisia
Thailanda
„Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020.”, a transmis Guvernul României.

sursa:digi24.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.