PERICOL DE AVALANȘĂ IN MUNTII FĂGĂRAŞ

Perioada următoare va ninge în întreaga arie montană. Vântul intens va favoriza formarea plăcilor de vânt în altitudine, îndeosebi pe cei sudici, anunta salvamontistii.

IMG-20231126-WA0006În aceste condiții, la altitudini de peste 1800 m, îndeosebi în masivul Făgăraş va exista un risc însemnat, iar în restul masivelor un risc moderat de producere a unor avalanșe de dimensiuni medii.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont  Brașov vă îndeamnă la precauție și responsabilitate în abordarea traseelor turistice montane și vă recomandă dacă doriți să practicați sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul stațiunilor turistice să solicitați informații echipelor #Salvamont despre starea traseelor, a zăpezii precum și despre evoluția vremii.

,,Vă recomandăm să vă echipați corespunzător sezonului de iarnă și să fiți dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpada, dispozitiv electronic de semnalizare și căutare în avalanșă – DVA, plăcuță Recco);”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *