Gazul metan, un vis tot mai aproape de a fi împlinit în comuna Voila

Un proiect important și așteptat de aproape trei decenii de locuitorii comunei Voila este cel de introducere a gazului metan în satele comunei. Deși încă din primii ani de după Revoluție, în comuna Voila a demarat introducerea rețelei pentru gaz, lucrările au fost abandonate și nici până în momentul de față satele comunei, cu excepția Voivodeniului, nu au gaz metan. Acest proiect major pentru comunitate s-a reluat și au fost efectuate toate procedurile și lucrările necesare, pentru ca oamenii să beneficieze de această utilitate, indispensabilă a secolului în care trăim.
Administrația locală în exercițiu a reluat acest proiect, abandonat în urmă cu 27 de ani și a făcut lucrările necesare, pentru a obține toate aprobările, pentru ca instalațiile existente să funcționeze. Spun că nu mai e mult de lucru, însă trebuie să urmeze pas cu pas procedura, pentru că, cităm, „nu e de joacă cu gazul“. Astfel, în Sâmbăta de Jos, Ludișor și Dridif s-au verificat toate instalațiile, s-au făcut reparații la defecțiunile găsite și s-a urmat toată procedura pentru ca acest proiect să fie finalizat, iar oamenii să aibă gaz metan la poartă.
osalciucComisia care a făcut pe teren inventarul tuturor instalațiilor își va pune punctul de vedere pe hârtie și îl trimite la Distrigaz. Ar mai trebui vreo patru aerisitoare și 3 vane și pe urmă urmează să semnăm actele de concesionare distribuție. Dacă toate problemele semnalate de ei se rezolvă, nu ar mai fi nevoie de altceva pentru concesionare. După semnarea concesionării, următorul pas este o adresă către Distrigaz, ca printr-un calcul să ne dea cota de gaz, aviz de la Ministerul Economiei și tot în același timp facem adresă comună către Transgaz Mediaș, ca să preia stațiile de reglare, care sunt sub presiune, sunt în regulă. Acum vine aprobarea, pentru că am înaintat dosare pentru introducerea curentului și am intabulat terenul de acolo, pentru că nici terenul nu era intabulat. Într-o lună am putea finaliza aceste lucruri“, ne-a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.
În ceea ce privește satul Cincșor, acolo este nevoie de un proiect finanțat pentru introducerea rețelei de gaz.
Am vorbit la Ministerul Dezvoltării și am înțeles că în 2 săptămâni vin bani, de la Uniunea Europeană ,pentru finanțarea unor astfel de proiecte. Noi am depus dosar în acest sens, este dosarul cu nr.5 și sperăm că acest proiect să fie finanțat, pentru ca și cetățenii din Cincșor să beneficieze de gaz metan. Acolo va fi o lucrare nouă și destul de mare“, ne-a mai spus primarul comunei Voila.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *