90% din drumurile din comuna Comăna sunt asfaltate

Mare parte din străzile comunei Comăna au fost asfaltate. Cam 90% spun autoritățile locale, iar investițiile în infrastructură continuă și anul acesta pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții de trai. Ultimul drum asfaltat este cel județean, DJ104K, de la primărie și până la podul de la Crihalma. Investiția a fost făcută de Consiliul Județean Brașov.

Noi am avut în proiect să reabilităm drumul DJ104K, încă de acum trei ani de zile, dar dacă s-a întâmplat nenorocirea și ne-a luat apa podul, am zis că acei bani, Consiliul Județean să-i distribuie în altă parte, unde era nevoie, pentru  că oricum traficul era oprit pe DJ104K, de la intersecția cu DN1S, adică din centrul satului Comăna de Jos, către Crihalma și Ticușu Vechi. Acum, că ne-a ajutat Dumnezeu și am rezolvat și problema podului, acest drum trebuia reabilitat și s-a turnat covor asfaltic, pe toată suprafața până la podul de peste Olt. Într-adevăr, era foarte deteriorat și trebuia această reabilitare“, ne-a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Lucrări de asfaltare s-au realizat în comuna Comăna în fiecare an, astfel că acum s-a ajuns ca 90% din drumuri să fie asfaltate. Anul acesta este programată o stradă din Comăna de Sus, pentru a fi modernizată.

Cam 90% din drumuri sunt asfaltate și cele care nu sunt asfaltate, drumuri pe care nu este un trafic intens, sunt pietruite, aranjate, cu rigole. Noi aici, tot timpul ne-am confruntat, acum nu o să mai avem probleme, cu revărsarea râului Olt, a văii Comăna. Bineînțeles că problemele nu se termină niciodată și de fiecare dată când întâmpinăm greutăți, încercăm să le descurcăm în limita posibilităților. Anul acesta, vrem să facem o stradă în Comăna de Sus, este un caz mai special și o lucrare destul de costisitoare. Avem făcut proiectul tehnic pentru reabilitarea acestei străzi, dar configurația terenului este cu un pârâiaș care curge pe mijlocul drumului. Noi l-am regularizat să meargă spre o rigolă, dar configurația este așa fel încât dacă pârâul se umflă, curge pe mijlocul drumului. Acolo, am găsit o soluție împreună cu proiectanții, să luăm niște tuburi cu un diametru foarte mare, cu guri de vizitare din 6 în 6 metri și le punem acolo, după care se va pietrui și asfalta, anul acesta“, a mai spus Viorel Grusea.

De asemenea, pe lângă modernizarea străzilor, Primăria Comăna, prin angajații ei, a realizat și lucrări de amenajare a rigolelor și podețelor. Peste 80% din aceste lucrări au fost realizate în comună. 

Asfaltare DJ 104K, Comana de Jos! Multumimim consiliului județean !Astazi reabilitarea e finalizată, urmează , căile de acces la proprietăți !

Publicată de Viorel Grusea pe Sâmbătă, 6 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *