O nouă donație pentru Spitalul din Făgăraș cu sprijinul Organizației “Salvați Copiii”

Organizația “Salvați Copiii” intensifică programul de dotare a spitalelor din România cu echipamente și aparatură esențiale unui act medical cât mai sigur, în contextul pandemiei de COVID-19 și echipează de urgență două unități, din Petroșani și Făgăraș, ai căror medici au accesat Fondul de urgență, deschis de organizație.

Achiziționarea materialelor de protecție și a echipamentelor medicale a necesitat o investiție totală de 47.700 lei, ce a fost realizată cu sprijinul Libris.ro.

Astfel, Spitalul Municipal “Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș primește atât echipamente de protecție, cât și un aspirator de secreții, o lampă și ochelari de fototerapie, în valoare totală de 21.000 de lei. Totodată, Spitalul de Urgență Petroșani va fi echipat de urgență cu materiale de protecție și aparatură medicală – un pulsoximetru, un perfuzomat și 3 termometre, în valoare totală de 26.700 lei.

Până în prezent, în cadrul fondului de urgență pentru spitale inițiat de Salvați Copiii au fost colectate fonduri totale în valoare de 651.100 Euro, 44 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie primind echipamente de protecție și aparatură performantă.

Peste 5.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu aproape 200.000 de echipamente și materiale medicale indispensabile, potrivit președintelui organizației, Gabriela Alexandrescu.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis, contul fiind vizibil pe site-ul Salvați Copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.