Cursanți din șase județe învață să lupte cu focul, la Făgăraș

Cursanți ai Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș sunt în această săptămână ofițeri din șase inspectorate din țară. Astăzi au participat la o ședință de Caisson și au putut observa acolo pe viu fenomenele ce se pot dezvolta pe timpul unui incendiu.
Cursul este benefic deoarece acești ofițeri conduc intervenții în unitățile de unde provin și cunoștințele dobândite pot fi aplicate cu succes în intervenții. Aceste ședințe practice sunt foarte importante, deoarece vin în completarea noțiunilor teoretice deja deținute, precum și a zecilor de intervenții la care aceștia au participat în decursul anilor.

 

Avem o nouă serie de cursanți, însă aceste trei serii sunt mai speciale, pentru că discutăm cu ofițerii din cadrul structurilor de intervenție și structurile operative din județele care ne-au fost arondate pentru pregătire. Avem 12 cursanți dintre care doi din județul nostru, ceilalți provin din alte cinci județe. Avem modulul 4 de pregătire, studiem etapele incendiului, începând de la inițiere și toate fenomenele care pot apărea și sperăm să obținem și flashover-ul, dintre fenomenele cu care sperăm să nu ne întâlnim la intervențiile reale. Însă ieri  am avut  deja o ședință de Caisson, astăzi avem a doua ședință cu ceilalți participanți la acest curs, însă feedback-ul după prima zi a fost extraordinar, mai ales că până acum au avut ocazia să studieze doar teoretic, dar  îmbinând teoria cu practica la centrul nostru de pregătire,  vă dați seama că și informațiile pe care le dețin și modul de abordare la intervențiile la care o să participe și fiind ofițer o să le conducă, o să fie cu totul altfel și bine pentru toată lumea“, ne-a spus lct. col. Lucian Marciu, împuternicit  inspector șef ISU Brașov.

Este a 26-a ședință de pregătire la containerul Caisson. Săptămâna aceasta am avut cursanți, ofițeri de la ISU Ilfov, Covasna, Caras- Severin, Dolj, Constanța și Brașov, care după părerea mea, au rămas foarte plăcut impresionați de ceea ce am putut să realizăm noi aici și ceea ce facem în continuare“, ne-a spus lct. col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Reamintim că în țară pe lângă Făgăraș, mai există un singur astfel de Centru de pregătire, la Siret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.