Înscrierile la grădiniţă se amână din cauza epidemiei COVID-19

Prima etapă de înscriere la grădiniţă trebuia să înceapă în luna mai şi, potrivit Ministerului Educaţiei, înscrierile se vor putea face şi online. Părinţii vor depune dosarele la unităţile de învătământ respectând normele de distanţare socială.

Înscrierile la grădiniţă pentru anul 2020-2021 se amână din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Dacă în anii anteriori la această dată deja axista un calendar clar al înscrierilor, anul acesta părinţii încă nu au nicio veste de la Ministerul Educaţiei.

Calendarul trebuia anunţat de Ministerul Educaţiei şi adaptat în fiecare judeţ de către inspectoratele şcolare. Doar în Bucureşti ar trebui să fie înscrişi peste 20.000 de mii de copii.


„Momentan am amânat prima etapă de înscrieri la grădiniţe şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă după 15 mai. Vom afla de la minister când vor avea loc înscrierile”, a declarat Roxana Cercel purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru MEDIAFAX.

Potrivit aceteia părinţii vor trebui să meargă să depună dosarele copiilor la unitătţile de învătăţământ.

„Vor merge părinţii să depună dosarele. Sunt mulţi care ne-au contactat deja şi ne-au întrebat ce se va întâmpla, însă nu ştim exact cum vor decurge lucrurile. Vom găsi o soluţie la înscrieri pentru a respecta normele de distanţare socială, vor veni părinţii cu măşti şi mănuşi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISMB pentru MEDIAFAX.

Înscrierile se vor putea face şi online, potrivit Ministerului Educaţiei dar încă nu a fost clarificat nici acesta aspect, cum şi când vor trimite părinţii dosarele celor mici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *