Sentinţă după 6 ani: Aristotel Căncescu, 7 ani cu executare, Ion Diniţă – 4 ani cu executare

Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, și Ion Diniță, politician care a schimbat de-a lungul timpului mai multe partide politice, au fost condamnați joi de Tribunalul Brașov la închisoare cu executare, pentru fapte de corupție.

Aristotel Căncescu a primit 7 ani de închisoare cu executare, iar fostul deputat și om de afaceri (Gotic SA), Ion Diniță, 4 ani de închisoare cu executare.

Sentinţa nu e definitivă, dosarul vizând fapte de corupție, precum abuz în serviciu, spălare de bani, luare de mită, cumpărare de influență și altele, realizate în mai multe proceduri de achiziții publice privind reamenajarea unor instituții din județ: Spitalul Județean, Colegiul Andrei Șaguna, Centrul de Agrement de sub Tâmpa.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, „Căncescu Adrian Aristotel, preşedintele al Consiliului judeţean Brașov, şi Ispas Radu Petru, administrator public al judeţului Brașov, şi-au folosit funcţia publică de autoritate locală pentru interesele proprii şi ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă. Aceste două firme deţineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Braşov, întrucât le erau acordate preferenţial, prin încredinţare directă, ca urmare a dispoziţiei inculpatului Căncescu Andrei Aristotel”.


Instituţia publică ar fi fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro, arată DNA în rechizitoriul depus în instanţă în decembrie 2014.

Pedepsele pronunțate pot fi atacate în termen de zece zile la Curtea de Apel.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.