„Nu mai vrem praf, gropi și noroi!“ – petiție online pentru asfaltarea drumurilor din comuna Hârseni

Sătui de drumurile pline de gropi, noroaie și praf, ca urmare a șantierului de introducere a rețelelor de apă și canal, la care se lucrează de aproape 4 ani, câțiva cetățenii ai comunei Hârseni au inițiat o petiție online prin care cer autorităților locale drumuri asfaltate în comuna Hârseni. Pe de altă parte, primarul comunei Hârseni, Mihai Oltean, spune că lucrarea la apă-canal este pe final și că de săptămâna viitoare începe asfaltarea străzilor, prin proiectul realizat prin PNDL 2.
Lucrările de apă-canal începute în urmă cu patru ani au dus la distrugerea carosabilului în toată comuna Hârseni. Sătui de această situație, oamenii au inițiat o petiție online, prin care cer ca drumurile să fie reparate.
Considerăm că nivelul răbdării tuturor cetățenilor comunei a ajuns la punctul culminant! Ne-am săturat de noroi, mizerie, praf și gropi!Vrem drumuri reabilitate!
Prin această petiţie ne exprimăm îngrijorarea cu privire la starea deplorabilă a drumurilor  comunei Hârseni (DC 69A și cele aferente satului Sebes, drumurile satului Copăcel, drumurile satului Mărgineni, drumurile satului Hârseni) şi dorim să tragem totodată un semnal de alarmă faţă de necesitatea reabilitarii acestora, care sunt de la an la an într-un stadiu tot mai avansat de degradare – asfalt inexistent, numeroase gropi – toate acestea îngreunând circulaţia maşinilor în zonă.
Ca cetățeni care își plătesc taxele și impozitele către statul român, avem dreptul să  putem circula pe drumuri asfaltate. 
Considerăm că situatia celor care locuiesc în comuna noastră sau vor sa tranziteze aceasta zonă, este una disperată si solicitam masuri urgente și concrete pentru reabilitarea drumurilor principale și adiacente ale comunei. 
Disconfortul creat ne obligă pe noi cetățenii să cheltuim sume suplimentare pentru depanarea autoturismelor și curățarea locuințelor.
Dorim urgentarea finalizării lucrărilor demarate cu 4 ani in urma!
Nu mai vrem praf, gropi și noroi! “,se arată în descrierea petiție, al cărei autor este Stelian Stoica .
Petiția a strâns deja peste 70 de semnături ale cetățenilor din comună, dar și a celor care tranzitează  mereu această zonă.
Pentru că și eu vreau drumuri decente și vreau să renunț la „abonamentul” la atelierul de reparații auto“, a scris Lucian Iliescu din Sebeș.Pentru a se trece la treaba cu Adevarat !!! Pentru un aer mai curat !!! Pentru sosele cu asfalt !!! Pentru o Comuna Europeana !!! Pentru cat mai multe semnături !!! Pentru ai determina pe cat mai multi sa semneze !!! Și pentru a se finaliza lucrarile cat mai repede atat de apa canal, cat si asfalt , de toate avem nevoie cu toții !!! La cât mai multe semnături !!!“,  a argumentat semnarea acestei petiții Paul Babeț din Copăcel.
Ne-am saturat de praf și mizerie și să ne stricăm masinile pe asemenea drumuri, în străinatate în urma fiecărei lucrări se repara imediat la noi au trecut 3 ani.“, a scris Mihaela Cristina Murgu din Făgăraș.
Vezi petiția AICI
Lucrările la apă-canal, pe final. Începe asfaltarea, anunță primarul
Pe de altă parte, primarul comunei Hârseni spune că lucrările de apă-canal au întârziat din cauza situațiilor întâlnite pe teren și a birocrației.
Rețele de apă-canal sunt terminate. Branșamentele, la fel, mai sunt vreo 5-6 branșamente la persoane la care am avut niște dificultăți. Stația de epurare este montată, doar dată în funcțiune mai trebuie. Mai trebuiesc stațiile de pompare, patru la număr, care sunt prevăzute în proiect. De asemenea, mai sunt de realizat subtraversările la râul Sebeș și Copăcioasa. La apă, mai e stația de tratare. În ultimul timp s-a lucrat la probe de presiune pe toate străzile.“, ne-a spus Mihai Oltean, primarul com. Hârseni.
Acum, că lucrările sunt pe final, primarul spune că de săptămâna viitoare vor începe și lucrările de asfaltare, lucrări prevăzute într-un proiect prin PNDL, în valoare de aproape 13,5 milioane lei.
Cunosc situația, dar nu am avut ce să fac. Să pun asfalt și să-l sparg din nou? Începem și asfaltările prin PNDL2. De fapt am început de anul trecut pentru că am pietruit 5,4 km de străzi și sunt gata de asfaltare.  Astăzi vin muncitorii pe teren, am înțeles că încep să aducă utilajele și probabil de săptămâna viitoare începe asfaltarea. Se vor asfalta toate străzile din comună, 14,3 km de asfalt“, ne-a mai spus primarul comunei Hârseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.