FIȚI PRECAUȚI DE SĂRBĂTORI! ASIGURAȚI-VĂ LOCUINȚA!

Apropierea sfintelor sărbători de Paşti constituie dintotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează scurte deplasări de la domiciliu pentru aprovizionarea cu cele necesare, ținând cont de restricțiile de deplasare impuse prin ordonanțele militare în vigoare. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov reamintesc că în această perioadă sunt recomandate doar deplasările strict necesare iar în zilele de sărbătoare este de preferat să se evite vizitele/întâlnirile cu persoanele care nu locuiesc împreună/în aceeași gospodărie.
Pentru infractori, perioada de dinaintea sărbătorilor reprezintă o ocazie ideală pentru a ”acționa”, motiv pentru care Inspectoratul de Poliție Județean Brașov recomandă cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie:
 Chiar dacă vă aflaţi în locuinţă, încuiaţi uşa de la intrare și nu lăsați geamurile deschise dacă nu vă aflați în încăperea respectivă!
 Pentru un plus de siguranță, este recomandat ca uşa de acces să aibă două încuietori, având sisteme de chei diferite!
 Acordaţi atenţie căilor de acces în locuinţa: uşa de la intrare, ferestrele, balconul sau terasa (dacă locuiți la apartament), garajele şi subsolurile care comunică cu locuinţa (dacă locuiți la casă).
 Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă!
 Când părăsiţi domiciliul, verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele, inclusiv ușa de la balcon.

 Nu lăsaţi niciodată cheia sub ştergătorul de la uşă, în ghiveciul cu flori, în poştă, sus pe tocul uşii etc.
 Asigurați-vă că obiectele de valoare precum laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră (dacă geamurile locuinței sunt situate în așa fel încât să permită vizibilitatea în interiorul locuinței)
 Nu permiteți sub nicio formă accesul persoanelor necunoscute în locuință, în contextul în care nu există justificare reală;
 Apelați doar la persoanele de încredere (rude, asistenți sociali, reprezentanți ai instituțiilor publice) când aveți nevoie să fiți aprovizionați și nu puteți părăsi domiciliul;
 Fiți circumspecți atunci când la ușa dumneavoastră apar persoane care susțin că sunt reprezentanți ai firmelor ce asigură dezinfecția locuințelor – în această perioadă asociațiile de proprietari se ocupă de dezinfectarea spațiilor comune în imobile tip apartamente, iar în imobile de tip casă, activitatea se face pe cont propriu!
 Sunați la cea mai apropiată secție de poliție sau la 112 dacă bănuiți că există persoane care încearcă să profite de acestă situație impusă prin starea de urgență și insistă sub diverse pretexte să pătrundă în locuințe!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.