Fără carnet și cu o alcoolemie de aproape unu la mie, la volanul mașinii

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 și alin. 3 din Codul Penal.
În fapt, la data de 13 aprilie 2020, în jurul orei 04.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 17 ani, care conducea un autovehicul pe str. Negoiu din mun. Făgăraș, jud. Brașov. La momentul depistării, pasager în autovehicul se afla un alt tânăr, în vârstă de 23 ani.
S-a procedat la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul, în vârstă de 17 ani, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul aparține pasagerului, în vârstă de 23 ani, care, deși cunoștea faptul că tânărul nu deține permis de conducere, i-a încredințat acestuia autovehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.