Gheorghe Sucaciu: „Vreau să încheiem aceste dispute și să construim pentru Făgăraș și Țara Făgărașului“

Chiar dacă campania electorală s-a încheiat de ceva vreme, așa cum specificam și în alte materiale, adversitatea între factorii politici locali se simte încă și nu doar pe rețelele de socializare, în speță pe facebook, ci inclusiv în cadrul ședințelor de consiliu local. Ieri, în cadrul ședinței de plen a lunii ianuarie, se pare că aleșii locali au dat un semn că vor să lucreze împreună pentru cetățenii care i-au trimis prin vot  să-i reprezinte. Atât în ceea ce privește taxa Salco, pentru care, consilieri caută deja soluții, dar și  referitor  la alte probleme ale municipiului nostru, aleșii locali au dat de înțeles că vor să îngroape securea războiului, în favoarea proiectelor benefice pentru făgărășeni.

În urma unor discuții contradictorii, cu senatorul Irineu Darău, prezent la ședința ordinară de la Făgăraș, primarul municipiului i-a cerut să lase disputele la o parte și să lucreze împreună la proiectele importante pentru municipiu.

Haideți să fin constructivi. Dumneavoastră ca senator trebuie să veniți să ne ajutați pe noi. (…) Eu în momentul acesta vă solicit ca dumneavoastră, împreună cu ceilalți deputați, să găsim variante să discutăm și proiectele care sunt propuse la nivel guvernamental, la nivelul Comisiei Europene, să le discutăm și aici vorbesc de proiecte mari. Dumneavoastră să ne întrebați de ce avem nevoie pentru comunitatea noastră, pentru managementul deșeurilor,  avem nevoie de o groapă de gunoi, avem nevoie ca în legea 255 să trecem faptul că se poate expropria și pentru a se realiza infrastructura de management a deșeurilor, nu numai pentru închiderea gropilor de gunoi. Sunt atât de multe probleme și de aceea eu vă solicit: haideți să purtăm un dialog prietenos și să găsim soluții împreună(…)Haideți să găsim comunicare între noi și dacă dumneavoastră sunteți la un palier mult mai sus față de noi să veniți să ne oferiți suport, pentru a putea trece prin diferitele dificultăți. (…) Cred că ar trebui să terminăm discuțiile acestea, disputele acestea, eu sunt independent, nu am culoare politică, e foarte ușor să ajungem să discutăm la masă și să construim pentru Țara Făgărașului. Chiar voiam să vă solicit o întrevedere, împreună cu toți  parlamentarii Țării Făgărașului să discutăm ce facem cu acel mecanism ITI, am intrat în legea 176, trebuie făcută acea propunere Comisiei Europene și trebuie alocați bani pe acea asociație. Am discutat cu ministrul Fondurilor Europene, colegul dumneavoastră, este în totalitate de acord să ne dea ajutorul pentru acest mecanism și aici trebuie să ajungem noi. Dacă vreți să îmi răspundeți sunt de acord, eu nu vă mai răspund pentru că vreau să încheiem aceste dispute și să construim pentru Făgăraș și Țara Făgărașului“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

În replică, senatorul Irineu Darău i-a răspuns primarului că niciodată nu a refuzat un dialog.

Cuvinte precum critică sau altele nu au nicio legătură cu atitudinea mea care întotdeauna a fost echilibrată. (…) Niciodată și nu mă refer doar la dumneavoastră sau la Făgăraș, nu am refuzat un telefon, întotdeauna am răspuns tuturor cu respect, putem fi de acord sau nu, asta e democrația, întotdeauna voi răspunde pozitiv în a discuta. Pe de altă parte acționez instituțional, vă rog să mi se răspundă, încă am un proces cu Primăria, am cerut niște informații, am sentință definitivă, cred că din 2019 și încă nu e pusă în aplicare.(…) În al doilea rând, dialog oricând  putem avea înainte, după ședință, la telefon cu oricare dintre dumneavoastră, mai accesibil decât sunt eu, nu cred că se poate“, a spus Irineu Darău, senator USR, făcând referire de asemenea și la subiectele care au condus la acest dialog contradictoriu.

Întreg dialogul, dar și discuțiile din plen, vezi în video de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *