Vești bune! Spitalul din Făgăraș a fost scos de pe lista spitalelor suport COVID-19

Astăzi Ministrul Sănătății a fost la Brașov iar reprezentanții Făgărașului au purtat discuții asupra situației Spitalului Municipal. Pe pagina de facebook, primarul Făgărașului a postat vestea cea bună.

„Am avut o întâlnire cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru, astăzi, la Brașov, căruia îi mulțumesc pentru disponibilitatea de a ne asculta pe mine și dr. Mihaela Pandrea. Demersurile pe care le-am făcut pentru protejarea pacienților și a populației au dat rezultate.

foto: digi24.ro

Ministrul a revenit asupra ordinului inițial și a scos Spitalul Municipal Făgăraș de pe lista celor suport Covid-19, astfel că nu vor mai fi trimiși pacienți din alte unități spitalicești din județ.

Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” va trata doar pacienții de la Dializă, pe care îi are deja pe listă, dacă se vor infecta cu noul coronavirus. Conducerea unității spitalicești va realiza urgent un circuit separat, astfel încât eventualele cazuri depistate pozitiv Covid-19 să fie tratate separat, cu personal medical dedicat, pentru a nu lua contact cu ceilalți pacienți sau cadre medicale.

Fac apel la cele 40 de persoane din Țara Făgărașului care beneficiază de tratament în acest centru, să evite orice contact cu persoane întoarse recent din străinătate și să NU mintă medicii! Pe toți ceilalți, vă rog să rămâneți în case, să ieșiți doar dacă este strict necesar și să respectați întocmai recomandările experților din sistemul sanitar. Dacă am reușit să ne impunem la nivel guvernamental, putem și să respectăm regulile. Pentru sănătatea noastră personală, a familiilor noastre. Să rămânem la ZERO cazuri pozitive, cât putem de mult.

Vă mulțumesc pentru mesajele din ultimele zile. Rămânem pe baricade, încercând să prevenim îmbolnăvirile. Sănătate!“, a scris Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.