Ministrul Educației: Evaluarea Națională și BAC-ul, în iulie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a susținut, astăzi de la ora 14.00, o declarație de presă în care a făcut precizări cu privire la reluarea cursurilor școlare, dar și când vor avea loc Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020.

Astfel, aceste examene au fost programate pentru luna iulie. Care au fost principalele declarații ale ministrului Educației: „Pentru a ne proteja sănătatea suntem nevoiți să stăm în casă. În această perioadă MEC a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice, inspectoratele. Am început deja să asigurăm tablete din comunitățile dezavantajate”.

„În acest timp am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state ale UE. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului cu care am agreat măsurile care se impun. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinte materia aferentă semestrului al doilea. Situația școlară se va încheia cu minimum 2 note”.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor.
Admiterea la ciclul de licență în ciclul universitar se va organiza după susținerea examenului de BAC.

sursa:bizbrasov.ro

Declarații de presă – Ministerul Educației și Cercetării

Declarații de presă susținute de Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.#unALTFELdeministru #MonicaANISIE

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Marţi, 7 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *