Spitalul din Făgăraș, dotat prin eforturi locale. Ce echipamente s-au trimis de la nivel central

După ce la sfârșitul lunii martie dintr-un total de peste 3400 de combinezoane de protecție și 1450 măști repartizate județului Brașov, la Făgăraș au ajuns doar 30 de combinezoane și 20 de măști, echipamente distribuite prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, acum Ministerul Sănătății a mai pus pe listă pentru spitalele suport, 500 de măști FFP2, dar încă nu au ajuns la Făgăraș, spital desemnat suport COVID- 19. 

Pregătirea cu echipamente pentru îngrijirea bolnavilor a demarat în Făgăraș încă de la apariția primelor cazuri pe teritoriul Românei, mai ales că la nivel județean, Țara Făgărașului este considerată o zonă de risc de infectare din cauza numărului mare de făgărășeni plecați peste hotare la muncă. Astfel că atât conducerea spitalului, cât și autoritățile locale, dar și prin campanii de strângere de fonduri  s-au achiziționat și s-au comandat echipamente necesare protecției, dar și ventilatoare, mai ales că spitalul din Făgăraș dispune în acest moment doar de două ventilatoare, atât de necesare pacienților aflați în stare gravă.

În data de 3.04.2020 a fost al doilea Ordin 555, primul vă reamintesc că l-am contestat și am adus elemente prin care demonstrăm că nu este legal. Prin Ordinul 555 au revenit dar cu aceeași listă, au completat doar acele elemente de nelegalitate iar Ministerul a dat la fel un ordin unde s-au alocat materiale pentru spitalele suport COVID și spitalele care tratează pacienți cu COVID prin care spitalului din Făgăraș i-au fost alocate 500 de măști FFP2. Eu vreau să vă dau încă un rând de cifre. Spitalul Municipal Făgăraș s-a pregătit din resurse proprii și a achiziționat o serie de materiale: combinezoane- 702, măști FFP2- 1800, mănuși- 32800, papuci- 3800, ochelari- 360, halate UF-4780, viziere- 1300 și multe alte materiale. Spitalul din Făgăraș s-a pregătit pentru orice situație care s-ar fi putut întâmpla în Țara Făgărașului, fiind o zonă cu risc mare de îmbolnăviri din cauza acestei situații și anume că făgărășenii sunt plecați în străinătate și mai ales în Italia, la muncă. Întorcându-se în Țara Făgărașului, aveam un risc mare de îmbolnăvire iar atunci spitalul s-a pregătit pentru acest lucru. “, a declarat în cadrul videoconferinței de presă de ieri primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Din fericire, în Țara Făgărașului nu s-a înregistrat nicio persoană infectată cu noul coronavirus. În momentul de față în Făgăraș, în carantină se află 50 persoane iar în autoizolare- 50 de persoane. În Țara Făgărașului sunt 370 de persoane.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.