Programul Rabla pentru electrocasnice continuă și în 2020

foto: b1.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat zilele trecute, că programul „Rabla pentru electrocasnice“ va continua în 2020, și chiar s-ar putea extinde.

Ministrul Mediului a declarat că programul Rabla pentru electrocasnice va continua în 2020 şi că există în acest moment discuţii despre bugetul acestui program.

Îl vom continua, cu siguranţă îl vom continua, am avut discuţii săptămâna trecută cu colegii de la Administraţia fondului de mediu şi am discutat ca până când vom discuta despre bugetul pentru 2020 să vină şi cu clarificările şi propunerile lor pentru acest program pentru electrocasnice. Îl vom continua şi acum va trebui să discutăm în cadrul Administraţiei fondului de mediu şi trebuie luată decizia în cadrul ministerului cum va arăta acest program în 2020. Dar este un program apreciat de populaţie şi evident ne dorim sa îl continuăm”, a spus ministrul Mediului Costel Alexe.

Ministrul Mediului a mai declarat că se ia în calcul şi extinderea programului pentru alte aparate, cum ar fi televizoarele şi aspiratoarele, dar trebuie identificate şi potenţiale surse de finanţare în acest scop.

Potrivit proiectului, finanţarea se acordă sub formă de tichet valoric pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.